Muzeul Național Brukenthal a vernisat miercuri, la Casa Albastră din Piața Mare, expoziția „Secvențe din Transilvania secolului al XVIII-lea”, o adevărată călătorie în istoria culturală din acea epocă, în care vizitatorii pot admira tablouri, gravuri, hărți, obiecte ale breslelor și cărți expuse în premieră, printre acestea numărându-se și o carte de bucate vieneză din acea perioadă, potrivit Agerpres. În mod inedit, în această expoziție pot fi consultate trei rețete de secol XVIII, din manuscrisul unei lucrări tipărite la Viena. Pentru cei care postesc este prezentată și rețeta unei supe de migdale. „Mărunțește și zdrobește migdalele. Moaie miezul unei chifle în lapte cald, apoi pune migdalele și chifla înmuiată într-o strecurătoare, strecoară-le turnând lapte fierbinte deasupra. Adaugă zahăr, puțină sare și puțin unt. Servește fierbinte”, se arată în această rețetă. Gurmanzii mai au la dispoziție și alte două rețete, una de găluște cu sparanghel și alta de supă de porumbel cu mazăre verde. Expoziția poate fi vizitată până în 11 iunie, între orele 10,00 și 17,30. Prețul unui bilet este de 4 lei pentru adulți, 2 lei pentru pensionari și un leu pentru elevi și studenți.