Polițiștii prahoveni au continuat, ieri, seria controalelor începute săptămâna trecută, descinzând la diverse societăți comerciale din județ, precum și în piețe. Astfel, în urma controalelor derulate la 45 de firme și 12 producători agricoli, au fost aplicate 36 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 13.485 lei. Totodată, au fost confiscate mărfuri însumând peste 4.000 de lei.
De exemplu, în Mizil, în urma verificărilor efectuate la două societăți, s-a descoperit că sumele încasate nu erau înregistrate conform legii. De la respectivele firme a fost confiscată suma de 1.100 de lei, fiind aplicate două sancțiuni contravenționale, de câte 1.500 de lei fiecare.
Totodată, ca urmare a controalelor derulate în zona Pieței Aurora Vest, au fost verificate 24 de societăți comerciale și s-au aplicat 10 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 3.280 lei. De asemenea, au fost depistați trei comercianți care ofereau spre vânzare mărțișoare inscripționate cu mărci protejate fără a deține certificat de conformitate eliberat de producător, în cauză fiind întocmite dosare de cercetare penală.
La Bălțești, descinderile polițiștilor la cinci magazine au avut ca rezultat aplicarea unor sancțiuni pecuniare în valoare totală de aproape 7.000 de lei, precum și confiscarea de mărfuri – țigări și băuturi alcoolice – în valoare de 600 de lei.
Reamintim că, la sfârșitul săptămânii trecute, tot în urma unor astfel de razii, au fost date sancțiuni care au însumat peste 6.000 de lei, fiind confiscate bunuri a căror valoare a fost estimată la aproximativ 3.000 de lei.