Bogdan Chitic

Seria de invincibilitate a formaţiei masculine de baschet „sub 13 ani” a Clubului Sportiv Universitar Ploieşti s-a încheiat, în weekend, la Bucureşti, în cadrul celui de-al doilea turneu semifinal. După nu mai puţin de 13 victorii consecutive, în sezonul regulat şi în penultimul act al întrecerii, din luna septembrie a anului trecut şi până în prezent, băieţii Elenei Stan au suferit primele „duşuri scoţiene” în Capitală, de unde s-au întors cu două victorii şi tot atâtea înfrângeri, „alunecând” până pe locul 4 al primei grupe semifinale.
Vineri, în prima zi a turneului găzduit de sala Universităţii Europei de Sud-Est „Lumina”, din Bucureşti, juniorii ploieşteni au cedat, scor 56-78, în faţa celor de la ACS Baller Otopeni, la capătul unuia dintre cele mai slabe jocuri din acest sezon. Ziua de sâmbătă a adus, însă, două victorii, scor 99-27, cu CSM Rm. Sărat şi, respectiv, 58-56, în faţa gazdelor de la CSŞ Nr. 4 Lumina Wolves Bucureşti, şi, implicit, speranţe îndreptăţite într-un rezultat pozitiv în meciul de gală al turneului, cel de duminică, în compania formaţiei LPS Bihorul Oradea. După 35 de minute în care cele două echipe au mers, în multe momente, cap la cap, bihorenii s-au desprins la 63-57, dar timpul de odihnă cerut de banca ploieşteană nu a avut efectul scontat, „universitarii” mai înscriind un singur coş din acţiune până la final şi pierzând, astfel, cu 61-71.
Trebuie specificat că, printr-o eventuală victorie în faţa grupării orădene, CSU Ploieşti ar fi continuat faza semifinală de pe prima poziţie, la jumătatea acesteia, însă înfrângerea suferită i-a trimis pe elevii Elenei Stan, cel puţin pentru moment, în afara podiumului, pe un loc 4 ce duce la turneul de baraj pentru accederea la turneul de elită. În aceste condiţii, returul „semifinalelor”, care va debuta luna viitoare, se anunţă unul extrem de disputat, lupta pentru poziţiile 2-3 urmând să se dea, cel mai probabil, între ACS Baller Otopeni, CSŞ Nr. 4 Lumina Wolves Bucureşti şi CSU Ploieşti. Un alt aspect extrem de important în ecuaţia calificării la faza finală, pentru locurile 1-8, îl reprezintă şi posibila găzduire, în „Olimpia”, de către Clubul Sportiv Universitar Ploieşti, a unuia dintre ultimele două turnee de sală, un element ce ar putea deveni decisiv în lupta pentru podium, în această grupă.
La jumătatea fazei semifinale, clasamentul în prima grupă se prezintă în felul următor:
1. LPS Bihorul Oradea (7-0) – 14 puncte
2. ACS Baller Otopeni (5-2) – 12 puncte
3. CSŞ Nr. 4 Lumina Wolves (5-2) – 12 puncte
4. CSU Ploieşti (5-2) – 12 puncte
5. MC Ball Mangalia (3-4) – 10 puncte
6. Lucky Dragons Tg. Mureş (2-5) – 9 puncte
7. CSŞ Tg. Jiu (1-6) – 8 puncte
8. CSM Rm. Sărat (0-7) – 7 puncte