Potrivit unui comunicat al Poliției Române, în cursul anului trecut, angajații instituției au participat la mai multe misiuni de sprijin operativ, la solicitarea statelor partenere, precum şi în zonele în care se înregistrează un flux semnificativ al turiştilor români.
Astfel, 188 de poliţişti au fost angrenați în 67 de misiuni de suport operativ sau de ordine publică, în 13 state europene: Marea Britanie, Franţa, Italia, Norvegia, Elveţia, Bulgaria, Ungaria, Finlanda, Spania, Polonia, Croația, Slovenia și Germania.
“Sfera misiunilor internaţionale în care sunt dislocaţi poliţiști români este una foarte variată, aceștia fiind constant remarcaţi pentru profesionalismul de care dau dovadă şi pentru contribuţia semnificativă pe care o aduc la îndeplinirea misiunilor. La sfârșitul anului trecut, 59 de polițiști se aflau dislocați în 10 teatre de operații sub comandă multinațională”, se precizează în comunicatul MAI.
Aceeași sursă mai arată că, anul trecut, Poliția Română a desfășurat 934 de activităţi de relaţii internaţionale, în cooperare cu poliţiile naţionale din peste 50 de ţări și cu 22 de organizaţii internaţionale de aplicare a legii, acestea fiind OIPC Interpol, Agentii și Instituții UE -Europol, Eurojust, OLAF, Frontex, Cepol, NATO, Railpol, Aquapol, Tispol, Airpol ș.a.m.d.
Totodată, din perspectiva actualizării cadrului de cooperare poliţienească internaţională şi pentru dezvoltarea unor instrumente de cooperare, Poliţia Română a participat la activități de cooperare bilatereală cu 16 țări – Belgia, Bulgaria, Cehia, Franța, Germania, Georgia, Italia etc.