F.T.

O a doua serie de proteste ale polițiștilor- nemulțumiți atât de salarii, cât și de logistica precară – a fost programată pentru astăzi, mâine și poimâine. Astfel, membrii a două sindicate ale oamenilor legii – Sindicatul Național al Polițiștilor și Personalului Contractual (SNPPC) și Pro Lex – urmează să picheteze, astăzi și mâine, între orele 10 și 14, sediul Ministerului Muncii și Justiției Sociale, urmând ca în data de 25 martie – chiar de Ziua Poliției Române ! – să organizeze un miting de amploare, în fața sediului Ministerului Afacerilor Interne și al Guvernului.
La protestul programat pentru ziua de sâmbătă, după cum ne-a declarat liderul SNPPC Prahova, Cătălin Lupea, din județ vor participa peste 200 de polițiști – aflați în timpul liber sau în concediu- aceștia urmând să se deplaseze la București cu patru autocare și un microbuz.
Vizavi de protestele anunțate pentru zilele acestea, iată și comunicatul oficial al SNPPC : “ Sindicatul a transmis o scrisoare Guvernului, prin care a solicitat negocieri pe marginea unor probleme stringente, de natură salarială, logistică şi profesională, care persistă de mai mulţi ani, în domeniul Ordinii şi Siguranţei Publice. Având în vedere rezultatele neconcludente ale discuţiilor purtate cu reprezentanţii Executivului, FSNPPC s-a raliat cu PRO LEX şi, împreună, am încheiat un Protocol cu Primăria Capitalei, privind organizarea unor proteste, după următorul program: în 23 şi 24 martie, între orele 10.00 – 14.00, vom organiza pichetări în faţa sediului Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale; în 25 martie, între orele 10.00 -12.00, vom organiza un miting de protest în parcarea din faţa sediului Ministerului Afacerilor Interne, urmat de un marş spre Piaţa Victoriei, unde vom continua mitingul până la ora 16.00“.