Ana M.
Românii diagnosticați cu cancer la ficat au ocazia de a participa la primul studiu internațional adresat pacienților care suferă de această afecțiune.
Prin intermediul studiului se dorește colectarea de informații relevante, direct de la pacienți, cu privire la tratamentul acestui tip de cancer, pentru a oferi medicilor și cercetătorilor date ce pot contribui la îmbunătățirea tratamentului.
Până pe 31 martie 2017 pacienții pot completa sondajul accesând website-ul www.hcc-voices.com. Toate datele completate sunt confidenţiale.
Printre grupurile care iau parte la acest studiu se numără: Blue Faery American Foundation for the Liver – Asociaţia de Cancer la Ficat “Adrienne Wilson”, British Liver Trust, Fundația Canadiană de Cancer la Ficat, Asociaţia Europeană a Pacienţilor cu Afecţiuni Hepatice (ELPA), Asociația Pacienților cu Afecțiuni Hepatice (APAH-RO) și unități de tratament de cancer la ficat din centre medicale majore din întreaga lume. ,,Sper ca un număr cât mai mare de pacienți români să completeze acest chestionar și să împărtășească şi celorlalți din greutățile întâmpinate în lupta cu boala. Este o șansă importantă de a înțelege mai bine această boală și de a îmbunătăți viața pacienților care trăiesc cu ea. Zilnic, la nivel mondial, zeci de mii de pacienți se află în această situație, cancerul de ficat reprezentând cel de-al șaselea cel mai frecvent tip de cancer din lume”, a declarat Marinela Debu, președintele APAH-RO. Potrivit unui comunicat al Asociației Pacienților cu Afecțiuni Hepatice, rezultatele studiului vor fi făcute publice în al doilea trimestru al acestui an, sub forma unui raport al London School of Economics și al grupurilor de hepatită și cancer de ficat participante la proiect. Sondajul a fost realizat pentru aceste organizații de către compania de cercetare Strategic Sight care va analiza rezultatele în colaborare cu Medical Technology Research Group al London School of Economics, cu un ajutor de cercetare de la Sirtex Medical Limited.