Revenim la concursurile pentru angajare de antrenori la Clubul Sportiv Municipal Ploieşti, care a afişat, zilele trecute, “conştiincios”, la avizierul de pe strada Milcov, unde este sediul, condiţiile de participare, pentru cei interesaţi. Nimic deosebit, special, aşa se face, numai să nu citeşti atent ce ţi se cere, dacă vrei să te angajezi, că… “te ia capul”!
Astfel, din “anunţul” numărul 1180 din 17 februarie, aflăm că pentru a deveni antrenor de patinaj trebuie să cunoşti (trecut negru pe alb, în condiţiile de concurs) “Regulamentul Federaţiei Române de Fotbal” (!!!). O mică “eroare”, doar cine nu munceşte nu greşeşte etc, înţelegem că trebuie să cunoşti fotbal ca să stai pe patine, cel puţin la miliţie (pardon, la club) etc. Trecem mai departe, pentru că nu avem de gând să ne dăm pe gheaţă şi ajungem la antrenorul de nataţie! Concurs: cine ghiceşte ce regulament apare în blibliografia de concurs ca fiind necesară celor care vor “banii municipalităţii”? Volei (!!! – o să ne săturăm de atâtea semne de exclamare, dar, punem şi noi, funcţie de cât de mare e prostia). Nu ne place nici în apă, aşa că mergem mai departe, următorul post pentru care ne pregătim este cel de tehnician în gimnastica ritmică şi chiar nu ne mai mirăm cum de apare la bibliografie “regulamentul Federaţiei Române de Baschet”. Ce vroiaţi să învăţaţi? Din ce se fabrică măciucile sau coarda? Sau cum să te dai cu cercul vicios? Iar de baschet să nu vă luaţi, regulamentul chiar trebuie învăţat, că apare ca necesar şi la atletism! Şi la karate!
Am ajuns la box – unde, în sfârşit, “băieţii cu ochi albaştri de pe Milcov” au nimerit-o – chiar e trecut la Bibliografie … Regulamentul Federaţiei Române de Box! Ura!!! Când te uiţi mai sus însă, ce carnet credeţi că aveţi nevoie? Antrenor de Atletism… Ca să pregăteşti boxeri!? Adică îi antrenezi să fugă, nu să se bată! Fără violenţă… Şi Puiu Călinescu, Dumnezeu să-l ierte, ar fi invidios pe “oamenii partidului”…
Încheiem anunţând că, dacă vă simţiţi bazaţi, “Concursul se va desfăşura la sediul Clubului Sportiv Municipal Ploieşti, strada Milcov, numărul1”.
Sincer, pe voi când vă dă afară “sistemul”?
P.S.: Pentru că aşa e bine la miliţie, să ai probe, înregistrări, avem şi fotografiate foile, aşa că, schimbaţi-le fără “drept la replică”. Măcar din respect pentru oamenii care stau de luni bune fără salarii, iar acum mai sunt şi bătaia de joc a unor incompetenţi!