Petre Apostol

La Cluj-Napoca, sportivii români din judo s-au luptat pentru medaliile naţionale, la o nouă ediţie a campionatului de seniori. Printre medaliaţii acestei ediţii s-a numărat şi sportiva ploieşteană Violeta Dumitru, în prezent legitimată doar la Steaua Bucureşti, după ce clubul din Capitală a întrerupt colaborarea cu CSM Ploieşti, anul trecut. În vârstă de 27 de ani, sportiva originară din Ploieşti şi-a mai trecut o medalie în palmaresul său bogat, Violeta Dumitru adjudecându-şi titlul de vicecampioană la categoria 48 kg. Aceasta le-a învins, în drumul spre marea finală, pe Mihaela Chiss, de la SCM Deva, şi pe Maria Gavriliţă, de la CSM Cluj.
În finală, însă, Violeta Dumitru a pierdut disputa cu Alexandra Pop, de la CSM Cluj, ocupând locul secund, podiumul fiind completat de Mădălina Stoica (CSM Piteşti) şi Amalia Doană (Universitatea Craiova). Pentru sportiva ploieşteană a reprezentat a treia medalie de argint la Campionatele Naţionale de seniori, după cele de la ediţiile 2008, respectiv 2016.
Violeta Dumitru are, totodată, şi două titluri naţionale în palmares, obţinute în 2010 şi 2011, precum şi două medalii de bronz, câştigate în 2007 şi în 2009.

CSM Ploieşti, două locuri 5

De menţionat că la campionatele de la Cluj au fost prezenţi şi sportivi de la CSM Ploieşti, cele mai bune performanţe dintre aceştia fiind realizate de Cătălina Şchiopu şi Diana Marcu, situate pe locul al cincilea în cadrul categoriei 52 kg, respectiv la open.
Cătălina Şchiopu a pierdut în sferturile de finală, cu Roxana Ioancă (CSM Cluj), cea care avea să obţină medalia de argint. Astfel, a evoluat în recalificări, fază în care a învins-o pe Alina Riciu (Universitatea Craiova), dar a pierdut duelul pentru medalia de bronz, cu Ana Maria Ioniţă (CSM Cluj). Campioană a devenit Larisa Florian, de la CSM Oradea.
Diana Marcu a fost învinsă, de asemenea, în sferturile de finală pe tabloul principal, de Andrada Secrieru (CSM Cluj), ajungând în recalificări, unde a câştigat cu Maria Paraschiv (CSM 2007 Focşani), dar a pierdut duelul pentru „bronz”, cu Cristina Şirbuleţ (SCM Deva). Titlul naţional a revenit Alexandrei Mazilu (CSM Cluj).
De remarcat că Diana Marcu a evoluat şi la categoria 70 kg, la care a ocupat locul al şaptelea, poziţie pe care s-au mai situat alţi doi reprezentanţi de la CSM Ploieşti: Andrei Baicu (100 kg) şi Marian Tănase (60 kg).
Ar mai fi de spus că această ediţie de campionat a reprezentat o premieră, în sensul că s-au acordat şi premii în bani pentru medaliaţi, câte 2000 de lei pentru campioni, în vreme ce medaliile de argint au fost răsplătite cu câte 1000 de lei, iar medaliile de bronz – cu câte 500 de lei.