• Pâinea este unul dintre alimentele consumate aproape zilnic. La nivel mondial, reprezintă 20% din aportul total de calorii. Dacă vă gândiţi să renunţaţi la consumul de pâine, trebuie să ştiţi că părerile nutriţioniştilor sunt împărţite. Datorită conţinutului de carbohidraţi, pâinea este considerată a fi un aliment de bază în alimentaţie. În cazul în care vrei să renunţi la ea, este indicat să îţi iei porţia de carbohidraţi din altă parte. Oricum, nu vă gândiţi că ţesutul adipos de pe abdomen va dispărea ca prin minune. Primul efect resimţit este doză mare de energie şi lipsa balonării, informează Click.

• Tulburările de somn semnalizează, de fapt, perturbările care se petrec în organism. În general, o persoană se poate confrunta cu trei tipuri de deteriorări ale somnului: insomnia, hipersomnia şi somnul nereparator. Insomnia poate fi de două feluri, de seară sau matinală, adică personei îi este greu să adoarmă sau se trezeşte „cu noaptea-n cap” şi nu mai reuşeşte să adoarmă la loc, scrie Gândul. „De obicei, insomnia de seară are legătură cu anxietatea. Persoana „cugetă” şi se simte sub presiune. Insomnia matinală are mai curând conotaţie depresivă”, spune Petros Liolios, specialist psihopedagogie perceptivă, potrivit descoperă.ro.

• Fibromul uterin este una dintre cele mai frecvent întâlnite afectuni genitale cu care se confruntă femeile. Cunoscută şi sub denumirea de „pietre ale uterului”, fibromul uterin este o tumoră benignă (necanceroasă) care se dezvoltă pe ţesutul muscular al uterului, în special pe pereţii exteriori sau interiori ai acestuia, punând presiune pe organele din jur şi generând o durere imensă. Conform Colegiului American de Obstetrică şi Ginecologie, aproape 40% dintre femeile cu vârsta până la 35 de ani dezvoltă un fibrom uterin, iar procentul creşte odată cu înaintarea în vârstă, astfel aproape 70% dintre femeile cu vârsta de 50 de ani sunt diagnosticate cu fibrom uterin, relatează doctorulzilei.ro.