• Deficienţa de vitamine a devenit o problemă întâlnită la tot mai multe persoane, mai ales la sfârşitul iernii. Din cauza lipsei de vitamine ne simţim în această perioadă slăbiţi şi apatici, iar organismul nostru devine vulnerabil în faţa virusurilor. Din fericire, tot ce trebuie să facem este să ne uităm în oglindă, iar chipul ne va indica dacă suferim sau nu de deficienţa de vitamine, potrivit Bride Side. Este normal să avem un ten ceva mai deschis la sfârşitul iernii, dar dacă pielea începe să devină prea palidă, faţă de cum arătăm în mod obişnuit, ar putea fi un semn că ne lipseşte vitamina B12. Fără aceasta, putem avea o senzaţie de descurajare şi oboseală. Pentru a restabili nivelul corespunzător de vitamina B12 este recomandat să consumăm mai multă carne, în special peşte şi fructe de mare, potrivit Click.
  • Consumul excesiv de sare poate duce la creşterea riscului atacului de cord, care poate fi fatal. Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, adulţii ar trebui să consume mai puţin de cinci grame de sare pe zi. Rezultatul unui studiu realizat de cercetătorii din Canada a arătat că există necesitatea creşterii aportului de sare, ceea ce înseamnă că a fost răsturnată înţelepciunea convenţională care spunea că consumul excesiv de sare este un risc grav pentru sănătate. „Este inutil să fie scăzut aportul de sare şi mai mult decât a fost redus, pentru că poate fi dăunător. Studiile noastre au arătat că prin consumul de sub trei grame de sodiu pe zi creşte riscul de infarct miocardic şi insuficienţă cardiacă”, a declarat Salim Yusuf, profesor la Universitatea McMaster din Canada, pentru express.co.uk, informează Click pentru femei.
  • Palpitaţiile reprezintă un motiv frecvent al vizitei la cardiolog. Se manifestă în diferite moduri, de la bătăi neregulate şi puternice ale inimii, până la pulsaţii la baza gâtului. Ştiţi de ce sunt periculoase pentru sănătatea dv? La persoanele sănătoase, aceste palpitaţii pot fi cauzate de oboseală, stres sau chiar de dezechilibre minerale. Indiferent că ne referim la consumul în exces de cafea, alcool sau băuturi energizante, aceste lichide pot fi una dintre cauzele apariţiei palpitaţiilor. Consumul a mai mult de două ceşti de cafea pe zi împiedică asimilarea calciului, fapt care în timp poate favoriza apariţia osteoporozei. Palpitaţiile pot să fie un prim simptom al unei boli cardiovasculare. Este important ca în cazul în care acestea persistă să ne adresăm unui medic de specialitate. Deseori pot ascunde tulburări de ritm cardiac sau o cardiopatie ischemică, potrivit Click.