- Pentru că este ambalat într-o sticlă de plastic sau de carton, majoritatea dintre noi suntem tentaţi să depozităm laptele pe uşa frigiderului. Însă specialiştii avertizează că acest obicei este cât se poate de greşit. Care este explicaţia? Uşa este cea mai caldă parte a frigiderului, iar laptele, în virtutea ingredientelor pe care le conţine, trebuie să stea în cel mai rece sector al frigiderului, adică pe raftul de jos. Aceeaşi regulă se aplică şi în cazul cărnii crude sau a peştelui, potrivit Unica.
- Un medic român a descoperit un posibil leac pentru cancer. Adrian Bot, un cercetător în domeniul ştiinţelor biomedicale care trăieşte în S.U.A. din 1994, dezvoltă noi terapii genetice în lupta cu cancerul. Cercetătorii luptă acum pe un nou front împotriva cancerului: atacă maladia la nivel molecular, chiar cu armele organismului. Speră că terapia va reuşi să elimine şi ultima celulă malignă ascunsă în corp, din cauza căreia cancerul recidivează cu metastaze. O performanţă pe care nu a reuşit-o nimeni până acum. Rezultatele pe care le avem arată că jumătate dintre pacienţi răspund la tratament, iar dintre aceştia, 40 la sută răspund complet, explică cercetătorul Adrian Bot, care subliniază că este un început de drum, relatează doctorulzilei.ro.
- Pentru că are gust dulce şi calităţi vitaminizante, sfecla roşie este des recomandată în curele care combat anemia. Această rădăcinoasă furnizează energie şi revitalizează organismul, iar efectele pozitive pentru sănătate nu se opresc aici. O puteţi consuma coaptă sau în stare crudă cât mai des. Fiind benefică pentru sănătate, este indicat să nu vă lipsească din meniu. Pentru o legumă, sfecla conţine mult zahăr (zaharoza), însă deţine un indice glicemic mic (cruda-30, gatita-65). Asta înseamnă că poate fi inclusă cu succes în dieta diabeticilor, deoarece stabilizează glicemia, potrivit Click.
- Oricine care ştie să gătească (sau măcar încearcă) ştie că puiul se spala înainte de a fi preparat. Experţii susţin că acest lucru este total greşit, ba mai mult, trebuie neapărat evitat, informează Curiosity. Carnea crudă de pui conţine una dintre cele mai cunoscute bacterii care dau toxinfectii, anume Campylobacter. Ştiind acest lucru, înţelepciunea populară ar spune că această carne trebuie spălată. Totuşi, apa nu poate distruge bacteriile, ba din contră, le ajută să fie transportate, ajungând pe mâini, prosop, chiuvetă şi practic, oriunde este condusă de apă. Apa este, aşadar, cel mai bun vehicul pe care această bacterie îl poate avea, notează descoperă.ro.
Folosim cookie-uri pentru a vă asigura că vă oferim cea mai bună experiență pe site-ul nostru web. Dacă continuați să utilizați acest site, vom presupune că sunteți mulțumit de acesta.Ok