Universitatea Cluj – Tricolorul LMV Ploieşti 3:2 (17:25, 21:25, 25:19, 32:30, 18:16)

Petre Apostol

Sala Sporturilor „Horia Demian”, Cluj-Napoca; spectatori: 150 persoane.
Univ. Cluj: Păştean, Borota, Negrean (căpitan), Badea, Pop, Kozlovskyi – Popovici.
Antrenor: Romeo Lotei.
Tricolorul LMV: Vargas, Voinea, Milivojevic, Dushkov, Riabukha, Carrasco – Skundric. Au mai jucat: Centelles, Ghimeș (căpitan), Rutecki, Aleksic, Grigoraș, Farcaș.
Antrenori: Sergiu Stancu, Mădălin Marinescu.
Arbitri: Paul Szabo-Alexi (Oradea), Răzvan Lupuţan (Baia Mare)
Observator FRV: Gheorghe Vişan (Bucureşti).

Echipa de volei masculin Tricolorul LMV Ploieşti s-a încurcat pe terenul penultimei clasate, Universitatea Cluj, în meciul disputat ieri, în cadrul etapei a XXI-a din Divizia A1. Deşi porneau ca mari favoriţi, din prisma diferenţei din clasament, elevii antrenorilor Sergiu Stancu şi Mădălin Marinescu au cedat în tiebreak, după ce au irosit un avantaj de 2:0 la seturi şi trei mingi de meci.
În setul inaugural, gazdele şi-au adjudecat primele două puncte, dar ploieştenii au preluat iniţiativa, scor 5:3. Apoi, Tricolorul LMV s-a desprins la 12:4, după o serie de şapte puncte consecutive. Universitatea Cluj a redus diferenţa la şase lungimi, însă, la cel de-al doilea timeout tehnic, ploieştenii aveau, din nou, un avantaj de opt puncte, scor 16:8, adjudecându-şi primul act cu scorul de 25:17.
Setul secund a început tot cu două puncte la rând pentru gazde, care, însă, au continuat asaltul, de data aceasta desprinzându-se la 5:1, motiv pentru care antrenorul Sergiu Stancu a solicitat timeout. Momentul a fost de bun augur, ploieştenii punctând de două ori la rând, pentru a egala la şase, ulterior.
Iar Tricolorul LMV părea că a readus lucrurile pe calea normală, preluând conducerea, scor 11:9, după trei puncte consecutive. Dar, gazdele au reuşit să echilibreze jocul, revenind în frunte, scor 13:12.
Ploieştenii au replicat printr-un parţial de 7:2 şi, chiar dacă ardelenii s-au mai apropiat în două rânduri la o lungime, Tricolorul LMV s-a desprins pe final, pentru a-şi adjudeca şi actul secund, scor 25:21.
Setul al treilea a început cu ploieştenii la conducere, scor 4:2, dar, de data aceasta, clujenii au preluat iniţiativa, distanţându-se la 9:6, respectiv la 15:11. Tricolorul LMV a redus din diferenţă, după trei puncte la rând, dar gazdele au refăcut imediat ecartul de patru lungimi, scor 18:14, menţinându-se în frunte până la final, scor 25:19.
În actul al patrulea, ardelenii au continuat să aibă iniţiativa, scor 6:4. Dar, Tricolorul LMV şi-a revenit, preluând controlul, după un parţial de 12:2. Universitatea Cluj a replicat prin şapte puncte consecutive, reducând diferenţa la o singură lungime, scor 19:18. Ploieştenii au mărit, din nou, avantajul la trei puncte, scor 22:19, dar a urmat o perioadă neagră, în care clujenii au punctat de cinci ori la rând.
Tricolorul LMV a salvat cele două şanse ale ardelenilor de a închide setul, iar apoi ambele echipe au alternat la conducere. În cele din urmă, Universitatea Cluj s-a impus cu 32:30, înschizând actul din a şasea oportunitate, după ce a salvat, de asemenea, trei mingi de meci ale ploieştenilor.
În tiebreak, Tricolorul LMV s-a desprins la 6:4, după trei puncte la rând, însă gazdele au avut răspuns şi de data aceasta, egalând la 7, preluând conducerea, ulterior, scor 11:10. S-a mers, apoi, „side-out”, actul decisiv intrând în prelungiri. Iar după trei mingi de meci salvate de ploieşteni, Universitatea Cluj a fructificat a patra şansă, impunându-se cu scorul de 18:16, realizând una dintre cele mai mari surprize ale acestei ediţii de campionat.