Ministrul Economiei s-a întâlnit cu reprezentanți ai FMI

Ministrul Economiei, Mihai Tudose, s-a întâlnit cu o delegație a FMI, în cadrul şedinţei regăsindu-se, ca principale teme de discuţie, prioritățile ministerului de resort și ale Fondului Suveran pentru Dezvoltare și Investiții, anunță Agerpres.
În acest context, ministrul Tudose a precizat: „ Vom stabili de la bun început un cadru comun de lucru și ne dorim, de asemenea, o colaborare concretă cu FMI, pentru a ne putea inspira din experiența acestei instituții în structurarea Fondului Suveran pentru Dezvoltare și Investiții. Acesta va acționa ca un instrument prin care vor fi finanțate programe de investiții în domenii precum infrastructură, energie, agricultură, sănătate și în orice alte sectoare competitive. Cred că aceste programe vor antrena un efect de multiplicare în economie și o creștere a performanței și eficientizării companiilor, cu efecte pozitive reale asupra societății”.

S-a încheiat procedura de redresare financiară a Euroins România Asigurare – Reasigurare

Potrivit Ziarului Financiar, care citează un comunicat al Consiliului Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) instituția a decis închiderea procedurii de redresare financiară, pe bază de plan, a Euroins România Asigurare-Reasigurare, deţinută de grupul bulgar Eurohold.
„În urma analizei modului de implementare a măsurilor stabilite în plan, a fost constatat faptul că au fost îndeplinite toate cerinţele calitative şi cantitative, societatea procedând la majorarea capitalului social cu suma de 300 milioane lei“, se precizează în comunicatul ASF.
Principalele elemente ale planului de redresare au vizat măsuri de capitalizare, revizuire a programului de reasigurare şi măsuri operaţionale, constând în schimbarea auditorului financiar, revizuirea politicilor/procedurilor interne, inventarierea trimestrială a dosarelor de daună etc.