Se spune că apa depozitată în vase de cupru poate regla energiile corporale, potrivit AMPRESS, care preia un text apărut pe secretele.com.
Apa de băut depozitată în vase de cupru capătă următoarele proprietăţi:
* Încurajează slăbitul. Te-ai săturat de regimurile pe bază de fructe şi legume care nu dau rezultatele scontate? Încearcă să bei zilnic apă ţinută în vase de cupru şi vei fi surprins de eficienţa acestei metode. Cuprul are proprietatea de a restabili echilibrul sistemului digestiv, şi accelerează şi arderea grăsimilor.
* Întârzie îmbătrânirea. Cuprul abundă în antioxidanţi care întârzie procesul de îmbătrânire şi, implicit, apariţia ridurilor. În plus, sprijină regenerarea celulară.
* Accelerează procesul de vindecare. Cuprul este recunoscut pentru proprietatea sa de a grăbi vindecarea rănilor prin efectul său antiinflamator, antibacterian şi antiviral. Cuprul întăreşte şi sistemul imunitar, încurajând vindecarea de la interior către exterior.
* Reglează funcţia glandei tiroide. De curând, bolile de tiroidă au fost corelate cu deficienţa de cupru, un mineral important care echilibrează funcţia tiroidiană. Deşi se observă mai ales la persoanele cu hipertiroidism, deficienţa de cupru se întâlneşte şi la pacienţii cu o glandă tiroidă subactivă. Consumul de apă din vase de cupru poate compensa deficienţa de cupru şi, astfel, menţine sub control nivelurile de hormoni tiroidieni.
* Reglează producţia de melanină. Cuprul joacă un rol esenţial în producţia de melanină, un pigment natural care conferă ochilor, pielii şi părului culoarea specifică. Melanina protejează corpul de arsuri solare şi asistă în procesul de vindecare a rănilor.
* Combate anemia. Rolul cuprului în creşterea ratei de absorbţie a fierului este adeseori neglijat. Cuprul este necesar nu numai pentru formarea şi regenerarea celulelor, ci şi pentru absorbţia fierului în sânge.
* Previne tulburările digestive. Cuprul reglează contracţia şi relaxarea stomacului, facilitând astfel alunecarea bolului alimentar de-a lungul tractului digestiv şi eliminând simptomele de hiperaciditate şi balonare. De asemenea, acest mineral omoară bacteriile dăunătoare din intestine, prevenind astfel inflamaţiile, infecţiile şi ulcerele stomacale.
* Susţine sănătatea cardiovasculară. Studiile ştiinţifice au dovedit că cuprul controlează şi pulsul cardiac şi tensiunea arterială. Cuprul echilibrează nivelurile de colesterol şi trigliceride, şi are efect vasodilatator, astfel că îmbunătăţeşte circulaţia sanguină. În plus, cuprul este recunoscut pentru proprietatea sa de a preveni formarea plăcilor arteriale, una dintre cauzele principale de apariţie a bolilor cardiace.
* Reglează funcţiile cerebrale. Neuronii sunt acoperiţi cu un înveliş denumit teacă de mielină, ce contribuie la transmiterea de semnale electrice între celulele cerebrale. Cuprul ajută la sintetizarea unei clase de lipide denumite fosfolipide, necesare formării tecii de mielină. Astfel, cuprul poate îmbunătăţi funcţionarea creierului prin eficientizarea transmiterii de semnale cerebrale. În plus, are rolul de a preveni crizele convulsive.
* Reduce durerile de artrită. Proprietăţile antiinflamatoare puternice ale cuprului ajută la ameliorarea durerilor de artrită şi artrită reumatoidă. În plus, cuprul întăreşte oasele şi sistemul imunitar.