Bogdan Chitic

Echipa masculină de baschet „U18” a Clubului Sportiv Municipal Ploieşti îşi continuă ascensiunea în cadrul grupei de recalificare semifinală a Campionatului Naţional, prin realizarea unui nou pas important către turneul de baraj. Băieţii pregătiţi de Robert Munteanu au reuşit o victorie mare, la Tulcea, scor 78-71, împotriva formaţiei Clubului Sportiv Şcolar, rezultat care, coroborat cu eşecul suferit de Laguna Bucureşti, cu o zi înainte, pe acelaşi teren, fluidizează calculele calificării în faza următoare a competiţiei.
Pentru CSM Ploieşti au evoluat, la Tulcea, următorii baschetbalişti: Călin Dumitru (21 puncte), Antonio Crăciun (20), Mircea Topologeanu (13), Teodor Mistodinis (11), Mugur Tudorache (9), Horia Scărlătescu (2), Pavel Costea (2), Sebastian Manu, Mihnea Vrabie, Justin Tăicuţu, Adrian Răducanu şi Andrei Oprea.
Cu un bilanţ general de 7-2, jucătorii ploieşteni ocupă ultima treaptă a podiumului, după Laguna Bucureşti (8-2) şi CSŞ Viitorul Cluj (8-1), având însă avantajul unui program mai uşor, până la final, în lupta pentru ocuparea uneia dintre primele două poziţii. Astfel, CSM Ploieşti va juca următoarele patru partide pe teren propriu, cu CSŞ Sibiu (31 martie, ora 11:00), CSŞ Viitorul Cluj-Napoca (1 aprilie, ora 15:00), Laguna Bucureşti (9 aprilie, ora 12:00) şi CS Total Sport Argeş Piteşti (14 aprilie), pentru ca, la ultimul meci al „recalificărilor”, să se deplaseze în Copou, pentru jocul cu CSŞ Unirea Iaşi (19 aprilie).

CS Sevlar, replică dârză împotriva Mureşului

Tot pe tabloul Campionatului Naţional „U18”, dar în faza semifinală, CS Sevlar Ploieşti, echipa antrenată de Sorin Hartman, a fost aproape de o victorie de moral în faţa celor de la CS Mureşul Tg. Mureş. După 50-88, în Ardeal, ploieştenii au cedat la mare luptă, la Blejoi, scor 59-62, şi rămân pe locul 7 în grupa a II-a semifinală, cu un record de (2-8).

Prima înfrângere în 2017

9-cO altă echipă aflată în „semifinalele” Campionatului Naţional, cea de fete „U16” a CSŞ-CSM Ploieşti, a înregistrat prima înfrângere din acest an. Elevele Loredanei Munteanu au pierdut în Capitală, scor 60-85, cu CS Olimpia Bucureşti, dar continuă pe prima poziţie, având un bilanţ de (7-1) înaintea ultimelor două etape. Deja calificate la faza finală a campionatului, pentru al doilea an consecutiv, ploieştencele vor avea parte de un „antrenament cu public”, duminică, în Sala Sporturilor Olimpia, în compania celor de la CSŞ Alexandru Ceuşianu Reghin (0-8)