Aeroportul din Madeira poartă de miercuri numele de Cristiano Ronaldo, în cinstea fotbalistului în vârstă de 32 de ani, născut chiar în Funchal, capitala Insulelor Madeira, dar ceea ce trebuia să fie o ocazie de bucurie, s-a transformat rapid într-un eveniment cel puţin nefericit. În cadrul ceremoniei de redenumire a aeroportului a fost dezvelită şi o statuie cu bustul lui Cristiano Ronaldo, care a stârnit o serie de comentarii în presa internaţională. Statuia din bronz, care ar trebui să îl înfăţişeze pe fotbalist pare mai degrabă o caricatură. Unii specialişti se întreabă dacă măcar chipul lui Ronaldo a fost inspiraţia pentru această statuie, căci nu seamănă deloc cu sportivul. Alţii au descris-o ”dubioasă” şi chiar ”oribilă”. „Aeroportul Ronaldo, eclipsat de o statuie inexactă”, a titrat Reuters, în timp ce The Guardian a catalogat sculptura drept „un bust dubios”.
Ronaldo este un adevărat erou în Madeira, unde mai avea deja o statuie, un muzeu, precum şi un hotel care îi poartă numele. „Ştiţi cât de mândru sunt de originile mele, de ţara mea”, a declarat Cristiano Ronaldo.
Ronaldo nu este primul fotbalist care dă numele unui aeroport. În Irlanda de Nord, aeroportul din Belfast a primit numele lui George Best, în 2006, la un an după ce fostul fotbalist al echipei Manchester United s-a stins din viaţă.

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentCurier economic
Articolul următorVorbe intelepte