Primăria Municipului Ploieşti a anunţat primele „estimări” privind bugetul pe anul 2017, capitolul care ne interesează fiind sumele alocate sportului – mai precis Clubului Sportiv Municipal, singura structură care se „înfruptă” din banii publici, deşi, cel puţin în 2016, a avut o activitate complicată şi dezamăgitoare.
Culmea, finanţele locale au făcut economie cu CSM-ul, pentru că din 13,181 milioane lei, adică undeva pe la vreo 3 milioane de euro, s-au alocat (cheltuit) 11,59 milioane lei. Unde s-or fi dus atâţia bani este altă discuţie, în condiţiile în care, totuşi, sunt litigii financiare consistente cu sportivii plecaţi neplătiţi, la desfiinţarea echipelor de seniori la handbal masculin şi feminin, plus baschet masculin, litigii care vor avea „scadenţa” cel mai probabil în 2017 şi, în plus, mulţi antrenori au pierdut luni bune de salarii în „circul” neaprobării plăţilor pe PFA.
Ei bine, pentru 2017, se preconizează un buget tot de 13,1 milioane lei, buget care cuprinde şi activitatea la Hipodrom, obiectiv nou apărut în „exploatare”, fiind totuşi destul de ciudat şi anormal ca, dintr-o asemenea sumă, să nu se facă şi sport de performanţă, măcar la o singură disciplină sportivă!