Bogdan Chitic, foto: Mirela Oprea

Trei dintre cele patru echipe ploieştene prezente pe tabloul Campionatului Naţional masculin de baschet „sub 16 ani” au avut programate, la sfârşitul săptămânii trecute, meciuri pe teren propriu, la Sala Sporturilor Olimpia, Colegiul Tehnic „Elie Radu” şi Sala Polivalentă Blejoi.
Pe tabloul fazei semifinale, CSU Ploieşti a primit vizita liderului grupei, CS Cuza Sport Brăila, într-o partidă în care gazdele sperau să repete jocul bun din urmă cu o lună, în faţa unei alte formaţii „cu ştaif”, Laguna Bucureşti, şi să forţeze surpriza. Din păcate, socotelile băieţilor pregătiţi de Ivan Gemaljevic au funcţionat până în minutul 25, scor 29-33, întrucât, din acel moment, ofensiva brăilenilor a fost una devastatoare, care a furnizat puncte „în cascadă”. În cele din urmă, s-a încheiat 42-71, rezultat ce-i îndepărtează pe „universitari” de locul 4 – calificant la turneul de baraj, la primul sezon pentru aceştia pe segmentul categoriei de vârstă „U16”.
În „recalificări”, CSŞ Ploieşti a încheiat turul de campionat fără să cunoască gustul victoriei, formaţia antrenată de profesorul Marian Hartman pierzând şi jocul cu Phoenix LPS Galaţi, scor 39-75. Cu o echipă decimată în iarnă, după plecarea mai multor jucători de bază, şi cu mai mulţi baschetbalişti de gimnaziu în lot, CSŞ Ploieşti nu poate spera la mai mult în acest sezon, calificarea pe tabloul grupei valorice B părând, mai degrabă, un chin pentru experimentatul antrenor ploieştean, care se vede nevoit să „experimenteze”, în permanenţă, cu o formaţie ce are o medie de vârstă extrem de scăzută pentru acest nivel.
În fine, în faza de clasificare sau grupa valorică C, CS Sevlar Ploieşti a cedat la mare luptă, la Blejoi, scor 69-70, în partida cu CSŞ Buzău. După două partide, elevii lui Sorin Hartman au o victorie şi o înfrângere, clasându-se pe poziţia secundă, în spatele colegilor din judeţul vecin.