Marian Dima

Profitând şi de vacanţa pe care o au elevii, echipele de juniori prahovene vor avea o perioadă plină – turneele de pregătire sau pregătirea centralizată de iarnă fiind pe „ordinea de zi”. Singura reprezentantă a judeţului nostru în Liga Elitelor – Petrosport Ploieşti – club privat care a înscris în competiţie o echipă la categoria „Under 17” – a jucat, deja, primul amical al iernii şi se pregăteşte pentru o scurtă perioadă de cantonament centralizat. Săptămâna trecută, formaţia antrenată de Iulian Cojocaru a trecut la pas de Chindia Târgovişte, marcând 8 goluri pe terenul sintetic din „Parcul Vest” care a găzduit primul test din 2017, iar de la sfârşitul acestei săptămâni Petrosport-ul va merge în cantonament centralizat, pentru o săptămână, la Ciuta – Buzău. Revenind la meciul amical de săptămâna trecută, echipa finanţată de Florin Goruneanu şi Valeriu Răchită a avut şi un oaspete de seamă, antrenorul celei mai tinere Naţionale a României – echipa jucătorilor Under 15 – Costel Enache fiind prezent la amicalul mai sus amintit. Enache a venit cu „ţintă precisă” – anume să-l urmărească, printre alţii, pe fiul fostului internaţional, Pompiliu Stoica, Yanis, component al Petrosport, care ar putea fi selecţionat la prima acţiune organizată de FRF pentru acest nou lot, pe care fostul atacant al Ceahlăului, acum selecţioner, are responsabilitatea de a-l forma.
Prima acţiune a lotului tricolor U-15 va fi la Piatra-Neamţ, tinerii fotbalişti români născuţi în anul 2002 şi mai mici fiind vizaţi pentru un amical la baza sportivă a stadionului „Municipal-Ceahlăul”, în 21 şi 23 februarie fiind programate meciuri test cu selecţionata Republicii Moldova, în acest moment fiind monitorizaţi aproximativ 100 de jucători care ar putea fi selectaţi în prima fază.

Prahovenii merg la Braşov Indoor Cup

Majoritatea cluburilor ploieştene cu o activitate susţinută la nivel de copii – Petrolul 95, Petrolul 52, Petrosport – participă, începând de astăzi, la Braşov Indoor Cup. Este vorba, de la Petrolul 95, de grupa 2009 (antrenor Gabi Lefter), care va debuta împotriva celor de ASA Târgu Mureş în turneul internaţional devenit tradiţional pentru fotbalul juvenil de la noi. Alături de aceste două echipe, în grupa grupării prahovene mai evoluează ACS Kids Tâmpa şi moldovenii de la Zimbrul Chişinău.
Pentru Petrosport este în competiţie grupa 2006 (antrenor Pompiliu Stoica), iar de la Petrolul 52 participă la turneul braşovean grupele 2006 şi 2007 (antrenor Bebe Zahiu) şi juniorii născuţi în 2008 ( pregătiţi de Cristi Iordache).