Petre Apostol

La Băile Balvanyos, la finalul săptămânii trecute, a avut loc Adunarea Generală de Alegeri a Federaţiei Române de Ciclism, cu toate că există contestatari cu privire la organizarea acesteia în conformitate cu regulamentul. Totuşi, adunarea a avut girul Ministerului Tineretului şi Sportului şi al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, ambele foruri trimiţând câte un observator la şedinţă.
Printre cei care au fost aleşi în echipa de conducere a Federaţiei Române de Ciclism se regăseşte şi un ploieştean, Marian Frunzeanu (foto, al doilea de la stânga la dreapta), fost campion naţional la Conpet Petrolul Ploieşti şi câştigător de etape şi al tricoului de căţărător în Turul României. Sportiv format de legendarul antrenor Constantin Ciocan, Marian Frunzeanu a strâns cele mai multe voturi (39) pentru funcţia de membru simplu în cadrul Consiliului de Administraţie.
„Motivul pentru care doresc să mă implic în Consiliul de Administraţie al FRC este dezvoltarea mişcării cicliste în România, crearea unei federaţii puternice pe principiul transparenţei în decizii, dispusă a dialoga cu toate structurile sportive din lumea ciclismului afiliate. Sunt convins că experienţa şi abilităţile mele în acest sport ne vor ajuta să ajungem într-un timp relativ scurt pe principala scenă a ciclismului mondial”, şi-a motivat candidatura actualul antrenor şi sportiv de la HC Cycling Team.
În privinţa funcţiei de preşedinte, Eduard Novak a câştigat un nou mandat, cu 36 de voturi dintre cele 55 validate, devansându-i pe Nicolae Plugaru (cu 10 voturi) şi Viorel Grosu (cu 9 voturi), cel din urmă fiind tatăl lui Eduard Grosu, ciclist remarcat în Turul Italiei, prezent în cadrul echipei profesioniste italiano-japoneze Nippo Vini Fantini.
Consiliul de Administraţie a fost completat de Cătălin Sprînceană și Ovidiu Simen ca și vicepreședinți, cu 40 de voturi, respectiv 34 de voturi, Tudor Geangălă și Ioan Stoica (membri), cu 37 de voturi, respectiv 36 de voturi, dar şi de secretarul general Traian Goga, antrenorul federal Răzvan Jugănaru și contabilul-șef Cosmin Toșu, din postura de angajați.
De menţionat că pe lista candidaţilor au mai fost încă doi prahoveni, Ion Dolete şi Ovidiu Burghelea, pentru funcţia de membru, adunând 13 voturi, respectiv 12 voturi. Ovidiu Burghelea se înscrisese, iniţial, şi pentru funcţia de vicepreşedinte, însă s-a retras din cursă, acesta făcând parte, totodată, şi din cadrul Biroului Executiv al Federaţiei Române de Triatlon, în calitate de director de competiţii şi dezvoltare.