Marcel Marin, Bogdan Chitic

De câteva zile, echipa de Liga A Prahova AFC Băneşti-Urleta are o altă conducere administrativă. Noul preşedinte al grupării care, în prima parte a sezonului, a reuşit să ţină Petrolul în şah, pe „Ilie Oană”, scor 0-0, este Aurel Covrig (47 ani), cel care a urcat o „treaptă” în organigrama clubului, acesta înlocuindu-l în funcţie pe Cristi Mendo Preda, longevivul oficial al băneştenilor.
„Cu ajutorul băieţilor, dar şi al antrenorului Marius Vişan, sper să ne putem păstra locul pe podium la finalul campionatului, iar, în sezonul viitor, să ne batem cu şanse reale la prima poziţie. Avem un lot puternic, omogen, unit şi trag speranţe că vom presta un fotbal modern, plăcut ochiului, şi în acest retur de campionat”, a subliniat preşedintele Aurel Covrig.
În altă ordine de idei, vicepreşedinte a devenit Ninel Dinescu, fost mijlocaş de valoare al formaţiei de lângă municipiul Câmpina, la sfârşitul anilor ’90. De menţionat că, din retur, antrenorul principal Marius Vişan va fi ajutat pe banca tehnică de către Gheorghe Şerban, fost căpitan al echipei, retras de curând din activitate.
În pauza de iarnă, AFC Băneşti-Urleta a disputat o serie de partide amicale, printre rezultatele înregistrate trecând în revistă un zdrobitor 12-2 cu Sportul Câmpina (Liga B Prahova), o înfrângere la scor de neprezentare cu vecina de clasament CS Blejoi, dar şi un 2-4 pe terenul divizionarei a III-a prahovene Petrolistul Boldeşti. Până la reluarea campionatului, echipa pregătită de Marius Vişan va mai disputa cel puţin două jocuri de verificare – mâine, cu Tricolorul Breaza, iar duminică – în compania celor de la Abatorul Slobozia (Liga A Ialomiţa), locul de desfăşurare al celor două partide nefiind încă stabilit.