Horia Tecău şi Jean-Julien Rojer (România/Olanda) s-au calificat, joi, în semifinalele probei de dublu din cadrul turneului ATP 500 de la Rotterdam, disputat pe suprafaţă rapidă în sală şi dotat cu premii totale în valoare de 1.854.365 de euro.
În sferturile de finală, perechea româno-olandeză a trecut, scor 6-4, 6-4, într-o oră şi nouă de minute de joc, de spaniolii Feliciano Lopez (35 de ani, 11 ATP la dublu) şi Marc Lopez (34 de ani, locul 10 la dublu). A fost, astfel, un fel de revanşă pentru Horia Tecău cu privire la înfrângerea din finala olimpică de la Rio, unde a făcut pereche cu Florin Mergea, românii pierzând, atunci, cu Marc Lopez şi Rafael Nadal.
Tecău (32 de ani, locul 18 ATP la dublu) şi Rojer (35 de ani, locul 28 ATP la dublu) şi-au asigurat un cec în valoare de 91.680 de euro şi 180 de puncte în ierarhia mondială, în urma calificării în semifinale, pentru Rojer reprezentând a 300-a victorie din cariera de 14 ani la dublu.
În semifinale, Tecău şi Rojer vor evolua, astăzi, împotriva perechii câştigătoare dintre Wesley Koolhof/Matwe Middelkoop (Olanda) şi Lukasz Kubot/Marcelo Melo (Polonia/Brazilia).