Petre Apostol

Unul dintre schiorii de perspectivă din judeţul Prahova, Daniel Pripici, format la Clubul Sportiv Şcolar Sinaia, legitimat la Dinamo, a fost, săptămâna trecută, prezent în Statele Unite ale Americii, pentru a reprezenta România la Campionatele Mondiale de schi fond la categoria U23. Competiţia s-a desfăşurat în perioada 30 ianuarie – 5 februarie, la centrul de la Soldier Hollow, construit cu ocazia organizării Jocurilor Olimpice din 2002.
În vârstă de 21 de ani, sportivul din Azuga a luat parte la trei probe în cadrul campionatului, prima dintre ele fiind cea de sprint. Pripici a încheiat concursul pe locul 39, cu timpul de 4:00.46 minute, fiind la 23.94 secunde de primul clasat şi la 6.75 secunde de ultima poziţie care permitea calificarea în sferturile de finală, anume cea de-a 30-a.
Din România a obţinut calificarea în sferturi un sportiv, Alin Cioancă, de la CSM Bistriţa, schior care s-a oprit, însă, în acea fază, încheind pe locul 25.
Pentru Daniel Pripici a urmat participarea la proba de 15 km stilul liber, pe 2 februarie, la care a trecut linia de sosire cu timpul de 37:07.1 minute, înregistrând o întârziere de 4:11.4 minute faţă de primul clasat, Alexander Bolshunov, din Rusia, ţară care a monopolizat, de altfel, podiumul de premiere. Sportivul prahovean s-a situat pe locul 41, iar de data aceasta a fost înaintea celuilalt reprezentant tricolor, Alin Cioancă, sosit pe locul 47.
Daniel Pripici a mai fost prezent în cadrul probei de skiathlon 15 km clasic/15 km liber, din 4 februarie, dar pe care nu a încheiat-o, câştigătorul concursului fiind tot rusul Bolshunov, în vreme ce românul Cioancă a sosit pe locul 31.
Anterior Campionatelor Mondiale U23, sportivul prahovean coborâse sub 100 de puncte în clasamentul Federaţiei Internaţionale de Schi, cu 90.43 puncte, pătrunzând între primele 800 de locuri mondiale, în ierarhia în care sunt trecuţi şi schiorii seniori.
Daniel Pripici se apropiase, astfel, de cel mai bun punctaj al său din clasamentul mondial, cu 85.43 puncte, înregistrat la finalul sezonului 2012-2013, când a luat parte şi la Festivalul Olimpic al Tineretului European, ediţie găzduită de ţara noastră, la Predeal.
De remarcat că tânărul schior prahovean s-a calificat şi la Jocurile Olimpice de la Soci din 2014, iar la ediţia precedentă a Campionatelor Mondiale U23, disputată chiar în România, la Râşnov, acesta reuşise să fie prezent în faza finală a probei de sprint, clasându-se atunci pe locul 23.