Petre Apostol

Dacă în Liga Naţională de handbal feminin deja s-au pierdut pe drum două echipe care au început sezonul, printre care şi CSM Ploieşti, în competiţia masculină, intitulată Liga Zimbrilor, s-a înregistrat, săptămâna aceasta, prima retragere – cea a echipei HC „Adrian Petrea” Reşiţa. Iar forul naţional de specialitate, condus de ploieşteanul Alexandru Dedu, prin hotărârea Comisiei Centrale de Competiţii, a dispus anularea tuturor rezultatelor obţinute de echipa din Caraş Severin.
Astfel, în urma anulării meciurilor echipei reşiţene, s-a modificat şi clasamentul golgheterilor, printre liderii campionatului regăsindu-se şi un jucător ploieştean, anume Ionuţ Georgescu, de la CSA Steaua Bucureşti, câştigător de două ori al trofeului „Aurel Bulgariu”, desemnat celui mai bun marcator al competiţiei.
Deşi a ajuns la vârsta de 34 de ani, experimentatul handbalist ploieştean – format la clubul desfiinţat între timp, Uztel Ploieşti – încă reprezintă un pericol pentru buturile adverse, fiind al şaselea marcator al campionatului, cu un total de 87 de goluri în 16 partide, după anularea celor opt reuşite din disputa cu HC „Adrian Petrea” Reşiţa.
În fruntea marcatorilor se află Gabriel Bujor, de la HC Vaslui, cu 115 goluri în 16 meciuri, urmat, pe „podiumul” provizoriu, de Guillaume Surina (CSM Bucureşti), cu 95 goluri (16 meciuri), respectiv Andrei Mihalcea (HC Odorhei), cu 92 de goluri (15 meciuri).
Steaua ocupă locul al optulea în clasament, cu 22 de puncte, iar duminică, de la ora 15:00 (în direct, pe postul TVR 1), va juca pe terenul vicecampioanei CSM Bucureşti, echipă la care evoluează un alt jucător ploieştean de top, anume portarul Ionuţ Iancu.