Marian Dima

Chiar dacă, la nivel de baschet masculin – seniori, tradiţia oraşului Ploieşti, care a dominat complet baschetul românesc un deceniu întreg, ducând, prin participările europene, acest sport “la alt nivel”, raportat la întreaga ţară, a fost “ucisă” prin desfiinţarea echipei CSM Ploieşti, totuşi, acest sport a făcut paşi importanţi înainte, “modelul” CSU Asesoft motivând copiii să îndrăgească baschetul şi dezvoltarea acestei activităţi.
Practic, după fotbal şi handbal, baschetul este a treia disciplină care are o Asociaţie Judeţeană de profil şi un campionat propriu (lucru pe care doar AJF îl mai reuşeşte) !
Sunt mai multe cluburi importante, Sevlar Ploieşti, CSU Ploieşti, Clubul Sportiv Şcolar, ABC T-Pack CSM Ploieşti, BC Shooters, Ploieşti Basketball, cu câte 2-3 echipe fiecare, înscrise în competiţii, sunt multe ambiţii, pasiuni, se şi cheltuiesc ceva bani (inclusiv de la părinţi), ba chiar unele dintre echipe au angajat antrenori sârbi pentru “perfecţionarea” micuţilor baschebalişti.
În “teorie”, peste încă un deceniu, Ploieştiul ar trebui să aibă o generaţie interesantă de baschetbalişti, care să continue ceea ce a început CSU Asesoft cândva! Rămâne să vedem ce va spune “practica”, dar, oricum, fondul de jucători legitimţi este unul important, care dă speranţe, pentru că sunt aproape 500 de practicanţi ai acestui sport, la acest moment! O cifră cu cu care puţini se pot mândri, iar baschetul este cam singurul sport care face paşi înainte, la acest nivel, în judeţul nostru!