Organizatorii turneului WTA de la Madrid au anunţat că i-au oferit un wild-card (wild-card: invitaţie de a participa într-un turneu acordată unui jucător care nu are clasamentul necesar pentru a putea participa la respectiva competiţie) Mariei Sharapova, sportivă a cărei suspendare expiră în data de 26 aprilie 2017. Competiţia de la „Caja Magica” se desfăşoară în perioada 6-13 mai, turneul fiind organizat de Ion Ţiriac.
În vârstă de 29 de ani, Maria a fost suspendată preţ de 15 luni după un test pozitiv la meldonium. Rusoaica a câştigat turneul de la Madrid în 2014, atunci când a dispus în finală de Simona Halep. În 2015, la ultima participare la turneul din capitala Spaniei, „Masha” a ajuns până în semifinale.
”Maria este una dintre cele mai bune jucătoare din ultimii 15 ani şi o fostă câştigătoare a turneului nostru. La Madrid, ea a jucat mereu bine şi sunt sigur că la revenirea pe teren va fi foarte motivată şi sper că va juca bine în primul ei turneu” – Manolo Santana, directorul turneului spaniol.