Bogdan Chitic

După ce, în urmă cu două zile, au tăiat de pe listă amicalul cu divizionara a III-a Petrolistul Boldeşti, chiar la faţa locului, din cauza ninsorii abundente căzute în dimineaţa meciului, care a făcut impracticabil terenul de la Parcul Municipal Vest, jucătorii Petrolului speră ca astăzi, de la ora 13:00, să bifeze testul cu Unirea Slobozia (Liga 3). Asta, desigur, dacă şi frezele de zăpadă puse la dispoziţie de administratorul bazei, în speţă Clubul Sportiv Municipal Ploieşti, vor reuşi să degajeze terenul, astfel încât partida să se dispute în condiţii optime.
Nu ar fi exclus nici ca suporterii să sune adunarea ceva mai devreme, pentru a da o mână de ajutor, aproximativ 20 de fani venind echipaţi cu lopeţi, miercuri, tocmai în ideea de a pune umărul la procesul de deszăpezire a terenului, alături de îngrijitorii bazei sportive. Dacă demersul lor, de altfel unul lăudabil, nu a fost încununat de succes în urmă cu două zile, se speră ca azi lucrurile să revină la normal, iar fotbalul să treacă peste capriciile vremii, măcar pentru două ore.
De altfel, disputarea de către Petrolul a unui al doilea joc amical în această iarnă, exceptând „trialul” în zăpadă, de la Pleaşa, de la finalul lunii ianuarie, poate reprezenta şi o gură cât de mică de oxigen pentru finanţele clubului, suporterii lansând, deja, un apel pe reţelele de socializare pentru a relua strângerea de fonduri, cu ajutorul unei urne mobile ce va fi prezentă la teren.