F. T.

Aproape 200 de persoane așteptau, ieri dimineață, să le vină rândul la ghișeele Serviciului Permise și Înmatriculări Auto din cadrul Instituţiei Prefectului Prahova. Mulţi dintre prahoveni erau prezenţi acolo încă de la primele ore, o parte dintre ei venind la Ploieşti şi aşezându-se la coadă, în fața clădirii de pe Strada Vasile Lupu, unde își are sediul instituția, încă din seara zilei de 31 ianuarie!
Mulți amânaseră special înscrierea mașinilor pentru a nu mai plăti taxa de timbru, lucru valabil începând de ieri. Pe de altă parte, una dintre persoanele care aștepta la coadă ne-a spus că s-a grăbit să beneficieze de eliminarea acestei taxe “fiindcă, în vremurile de astăzi, nu se știe ce ordonanțe mai dă Guvernul, ce abrogă și ce rămâne valabil. Este bine să profităm acum“.

Șefa Serviciului de Permise și Înmatriculări Auto, subcomisar Ana Roxana Rămneanțu (în foto), ne-a confirmat faptul că, într-adevăr, încă din seara zilei de marţi, aproximativ zece persoane au făcut o listă pentru a doua zi – respectiv pentru ieri – cu ordinea de intrare la ghișeele instituției.

subcomisar Ana Roxana Rămneanțu
O altă listă – oficială de data aceasta- era făcută de către personalul Serviciului, care presupunea acordarea a 150 de bonuri de ordine la cele trei ghișee și alte 50 de bonuri reprezentând programările la ghișeul on-line. “Mai multe programări faţă de cele deja stabilite nu se pot înregistra pentru o zi de lucru, fiindcă, în medie, o persoană stă la un ghișeu aproximativ nouă–zece minute”, ne-a precizat subcomisarul Ana Roxana Rămneanțu.
De altfel, și în incinta unde funcționează Serviciul Permise și Înmatriculări Auto sunt lipite afișe care pot veni în ajutorul solicitanților și, implicit, diminua aglomerația de la ghișee. Cum ar fi acesta: “Pentru a veni în sprijinul cetățenilor, prin reducerea timpului de așteptare, evitându-se astfel riscul producerii aglomerației, începând cu data de 01.02.2017, înmatricularea vehiculelor se va face în baza programării, precum și în baza unor bonuri de ordine ce vor fi eliberate nominal persoanelor fizice deținătoare de vehicule, prin prezentarea cărții de identitate sau prin procură specială notarială, după caz, iar pentru persoanele juridice – prin prezentarea delegației / împuternicirii notariale, după caz”.
Și, tot în scopul evitării supraaglomerării – estimată și pentru zilele ce vor urma – programul cu publicul va fi, astăzi, între 8,30 și 18,30.
Amintim că, începând de ieri, proprietarii de mașini nu mai trebuie să achite timbrul de mediu, acesta fiind eliminat definitiv, prin intrarea în vigoare a Legii nr. 1/2017 – care abrogă Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 9/2013 – începând cu prima zi a lunii februarie anul curent, această taxă fiind scoasă definitiv din legislație.
Conform OUG nr. 9/2013, timbrul de mediu reprezenta o sumă datorată de proprietarii de autoturisme pentru emisiile provenite de la acestea. Taxa trebuia plătită la prima înmatriculare a unui autovehicul în România sau la prima vânzare în țară către o altă persoană.

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentOful cititorului
Articolul următorCalendarul zilei