Germanul Linus Strasser s-a impus surprinzător în slalomul paralel de la Stockholm, din Cupa Mondială masculină de schi alpin, în timp ce americanca Mikaela Shiffrin a câștigat logic la feminin.
În finală, Strasser l-a învins cu patru sutimi de secundă pe francezul Alexis Pinturault, pe pârtia Hammarbybacken, care oferă un sprint de doar 180 metri. Suedezul Mattias Hargin a reușit să își adjudece locul al treilea, în duelul cu britanicul Dave Ryding.
Strasser (24 ani) nu urcase până acum pe podium la o cursă de Cupă Mondială.
La feminin, în absența rivalei sale Lara Gut (Elveția), Mikaela Shiffrin nu a avut emoții, câștigând finala cu Veronika Velez-Zuzulova (Slovacia). Locul al treilea a revenit unei schioare norvegiene, Nina Loseth, victorioasă în fața suedezei Frida Hansdotter în finala mică.
Peste 9.000 de persoane au asistat la curse, atmosfera fiind întreținută de un DJ.
În clasamentul Cupei Mondiale masculine la slalom, pe primul loc se află austriacul Marcel Hirscher, 635 puncte, urmat de norvegianul Henrik Kristoffersen, cu 575 puncte, și italianul Manfred Moelgg, 395 puncte, etc.
În ierarhia generală a Cupei Mondiale, Marcel Hirscher conduce cu 1.275 puncte, urmat de Henrik Kristoffersen și Alexis Pinturault, fiecare cu 843 puncte, etc.
La feminin, în Cupa Mondială la slalom, prima este Mikaela Shiffrin, cu 660 puncte, urmată de Veronika Velez Zuzulova, 515 puncte, elvețianca Wendy Holdener, 415 puncte, etc.
Shiffrin conduce și în clasamentul general al Cupei Mondiale feminine de schi alpin, cu 1.203 puncte, urmată de Lara Gut, 1.023 puncte, Sofia Goggia (Italia), 789 puncte, etc.