Bogdan Chitic

Loturile feminine şi masculine de baschet juniori, „U16” şi „U18”, ale României vor întreprinde, în perioada 5-11 februarie, un stagiu centralizat de pregătire la Gheorgheni. Antrenorea Loredana Munteanu, de la CSŞ-CSM Ploieşti, va superviza activitatea tricolorelor mici, de la categoria „sub 16 ani”, din rândurile cărora distingem şi două sportive ploieştene, Ştefania Ionescu şi Andreea Dumitru.
Participante alături de lotul „U15” la Balcaniada desfăşurată în luna decembrie a anului trecut, la „Arena de Baschet”, din Capitală, cele două jucătoare descoperite şi crescute la Clubul Sportiv Şcolar au fost selecţionate şi pentru acest cantonament organizat de Federaţia Română de Baschet. Fetele de la „U16”, dar şi colegele mai mari de vârstă, de la „U18”, îşi vor stabili cartierul general la Hotel Rubin, din localitate, în vreme ce loturile masculine vor fi cazate în două stabilimente separate, unul dintre acestea aparţinând Clubului Sportiv Şcolar Gheorgheni.
Lotul naţionalei feminine „sub 16 ani” este format din 16 baschetbaliste, pe lângă cele două sportive mai sus menţionate, de la CSŞ-CSM Ploieşti, aflându-se pe listă jucătoare de la CS Olimpia Bucureşti – de unde soseşte şi o altă antrenoare coordonatoare, în persoana Romelei Cristea, CSŞ Sibiu, CSŞ Alexandria şi CSŞ Gloria Arad.
Invitatul special al stagiului centralizat de la Gheorgheni este profesorul Marko Stojanovic (Universitatea din Novi Sad), care va susţine două cursuri dedicate antrenorilor federali, pe segmentul pregătirii juniorilor şi pe cel al noilor orientări în metode de încălzire (noţiuni teoretice şi practice).