•  De la frasin, copacul cu frunze căzătoare ce poate atinge chiar şi 25 metri, se utilizează frunzele uscate, care pot fi folosite în infuzie sau sunt transformate în pulbere şi condiţionate în caşete. De asemenea, se mai întrebuinţează scoarţa, care e folosită la prepararea decocturilor. Are efect diuretic, depurativ, sudorific, antiinflamator hemoroidal, cicatrizant, coleretic, colagog, laxativ, antigutos, antireumatic, febrifug, astringent, hipocolesterolemiant, iar seminţele au efect afrodisiac, acţiune antisenescentă, potrivit Click.
  • Mătreaţa nu înseamnă că aveţi neapărat o problemă de sănătate, însă dacă are o tentă gălbuie poate trăda dermatita seboreică sau alte boli ale pielii. Pentru a o îndepărta nu este suficient să folosiţi şampoane
    antimătreaţă, ci trebuie să le combinaţi cu un tratament specific. De asemenea, căderea părului şi albirea timpurie pot fi cauzate de factori genetici, dar pot „trăda” şi afecţiuni serioase, cum ar fi vitiligo, potrivit doctorulzilei.ro.
  • Un grup de cercetători a descoperit ingredientul care face dieta mediteraneeană atât de specială. Oamenii de ştiinţă chinezi au dezvăluit secretul succesului dietei mediteraneene. Se pare că aceasta este atât de utilă, deoarece alimentele pe care le conţine sunt bogate în magneziu, relatează Rador. Magneziul are efecte benefice asupra organismului, deoarece reduce riscul de boli cardiovasculare, accident vascular cerebral şi diabet. Cu toate acestea, magneziul trebuie luat în combinaţie cu o varietate de produse, pe care dieta mediteraneeană chiar le include: peşte, legume cu frunze, nuci, cereale integrale. Oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Zhejiang din estul Chinei au analizat datele provenite din 40 de studii, cu participarea a peste un milion de persoane din nouă ţări, anunţă descoperă.ro.