Volei Municipal Zalău – Tricolorul LMV Ploiești 3:1 (25:20, 18:25, 25:20, 25:21)

Petre Apostol

Sala Sporturilor, Zalău; spectatori: 650 persoane.
Volei Municipal Zalău: Adrian Gontariu, Matthias Valkiers, Leonardo Dal Bosco (căpitan), Răzvan Mihalcea, Karel Linz, Mykola Rudnytskyi – Adrian Feher. A mai intrat Rareș Bălean; rezerve neutilizate: Mihai Tarța, Cornel Miron, Filip Constantin, Vlad Cuciureanu.
Antrenori: Marian Constantin, Bogdan Nicolae.
Tricolorul LMV Ploiești: Hiroshi Centelles, Aleksandar Milivojevic, Kostiantyn Zhylinskyi, Kostiantyn Riabukha, Jose Carrasco, Andrei Grigoraș – Goran Skundric. Au mai jucat: Florin Voinea, Cosmin Ghimeș (căpitan), Tomasz Rutecki, Vladan Aleksic, Pavel Dushkov; rezerve neutilizate: Tudorel Farcaș, Daniel Vargas.
Antrenori: Sergiu Stancu, Mădălin Marinescu.
Arbitri: Paul Szabo-Alexi (Oradea) şi Dinu Olăhuţ (Baia Mare).
Observator FRV: Mircea Ioanivici (Bucureşti).

Echipa de volei masculin Tricolorul LMV Ploiești a încheiat, duminică seară, etapa a XVI-a din cadrul Diviziei A1, jucând pe terenul vicecampioanei naţionale Volei Municipal Zalău, care este şi deţinătoarea trofeului în Cupa României. Elevii antrenaţi de Sergiu Stancu şi Mădălin Marinescu au avut un debut excelent de an, obţinând maximum de puncte în cele trei partide disputate, însă cu echipe din a doua jumătate a clasamentului. În schimb, formaţia din Sălaj urmărea să treacă peste cele două înfrângeri consecutive, din deplasare, cu SCM U Craiova şi cu Steaua Bucureşti.
Iar gazdele au început mai bine meciul de duminică, desprinzându-se la trei puncte. Tricolorul LMV a egalat la 9, după două puncte la rând ale lui Centelles, însă, în urma câtorva decizii controversate ale arbitrilor, scorul a devenit 14:10 pentru Zalău. Gazdele s-au distanțat și mai mult, scor 16:11, şi, în ciuda faptului că ploieştenii s-au apropiat la trei puncte, în două rânduri, primul set a revenit trupei antrenate de Marian Constantin, scor 25:20.
Setul secund a început cu două puncte consecutive pentru Zalău, ecart care s-a menținut până la 5:3. A urmat o perioadă foarte bună pentru Tricolorul LMV, Milivojevic, Riabukha și Grigoraș aducând echipa ploieșteană în avantaj, scor 9:7. Apoi, elevii antrenorilor Stancu și Marinescu au continuat să-și mărească ecartul, ajungând la 13:9, respectiv 17:12.
Trupa din Sălaj a încercat o revenire, apropiindu-se la trei puncte, scor 19:16, dar Tricolorul LMV a avut un răspuns pe măsură, adjudecându-şi setul cu scorul de 25:18.
În setul al treilea, Volei Municipal Zalău s-a desprins la două puncte, în prima parte. Şi, chiar dacă Rutecki, Grigoraş, Milivojevic şi Voinea au egalat situaţia în două rânduri, gazdele nu le-au permis prahovenilor să preia conducerea. Ulterior, Gontariu și Dal Bosco au desprins echipa sălăjeană, Tricolorul LMV neavând soluţii să-i blocheze pe aceştia, iar gruparea din Zalău s-au impus în cadrul setului cu 25:20.
La fel ca și în actul anterior, după un început în care fiecare echipă a câștigat pe serviciul advers, Volei Municipal Zalău s-a desprins, reușind trei puncte la rând, scor 6:3. Tricolorul LMV a egalat, grație unei serii de servicii foarte bune ale lui Milivojevic, scor 11:11, dar Gontariu a menținut echipa sălăjeană în avantaj, după care gazdele s-au desprins la trei puncte, scor 16:13.
Diferenţa a crescut chiar la patru puncte, scor 19:15, şi, deşi ploieştenii au încercat să revină, Volei Municipal a convertit a doua șansă de set și de meci, închizând actul la 25:21.
Astfel, Tricolorul LMV Ploiești a suferit prima înfrângere din acest an și cea de-a cincea din cadrul campionatului, dintre care patru fără punct obținut. Ploieștenii, însă, se vor putea revanşa, în faţa propriilor suporteri, în etapa următoare, când va primi replica echipei Steaua București, în Sala „Olimpia”, sâmbătă, 11 februarie, de la ora 12:00.