Florin Tanasescu
Katy dragă, un șmecher din Cluj, îndrăgind aroganța, a zis că trebuie să schimbăm Imnul Național, că pe el îl apucă o tristețe iremediabilă când aude de-un nume ca Traian. Îl cheamă Toader și-i academician. Deci, Ecaterino, dacă mulți te-au dușmănit, că ești neam blagoslovit, înseamnă că ești damă bine, ne dăm la tine, c-avem palton. Și-am pus în dezbatere publică proiectul de schimbare atât a Imnului în manea, cât și data la care să-l fredonăm: la Paștele Cailor! Adică nu pe
1 Decembrie, iarna ce vine, când vântul suflă cu năbădăi. Și-au dat cu presupusul mulți patrioți ai zilelor noastre – după vorba un nebun aruncă o piatră, iar alți 100 de parlamentari se-aruncă după ea – iar noi spicuim selectiv cele mai dăștepte idei.
Codruța Kovesi, suflet în sufletul pușcăriilor noastre, crede că-i mai rezonabil să mergem pe ordonanța de reținere, reiventată, pentru 48 de ore, iar Imnul să sune: “Ecaterino, vedea-te-aș vie, în colivie, la Văcărești”. A exclus din start varianta “Sculați voi oropsiți ai vieții/Voi condamnați de Livia Stanciu, sus !”
Clotilde Armand este convinsă că francofonia salvează România. Demoazela propune “Aux armes, les citoyens”, ceea ce-n traducerea lui Nicușor Dan înseamnă să nu mai repetăm nici greșelile trecutului, din 1907 – când lumea mai punea mâna și pe sapă ori furcă și muncea – și nici pe-alea din anul de grație pesedistă 2017. Ideea lui este să stăm în Piață și să cântăm “Ecaterino, dead or alive”, compilație între Mărgineanu și Jon Bon Jovi.
Când au auzit de tupeul țopârlanului, reprezentanții partidului pensionarilor, sub coordonarea protestatarei Ecaterina Teodoroiu Florica, au sărit ca arși și-au zis: “Sictir golane, mergi și muncește ! Să nu vrea PSD cel sfânt să vrem noi pensii, nu pământ !”. O altă ramură a acelorași pensionari, că și la ei sunt mai multe tabere, a mers pe ideea că Imnul de până-n 1989 e cel mai valabil, cu următorul amendament: să fie modificat la modul “Trei lucruri cunosc pe lume: Ulei, zahăr și făină”.
În ceea ce privește branșa cadrelor militare în rezervă, aceasta consideră ca Imnul să sune astfel: “Bălălău, băiat deștept, s-a făcut locotenent”.
Precum șarpele care iese la drumul mare când îl doare capul, s-a băgat în seamă un alt academician – în afară de numitul Adrian Toader, de la Cluj, care nu mai suportă Imnul Național. Ăsta din urmă vrea ca Imnul să fie îngânat de Caramitru, pe versuri de Eminescu. Numai că “Floare albastră, floare albastră/Totuși este trist în lume” trebuie înlocuit cu “Și ce mult te-am iubit, Cenușăreaso!”. Omul a zis că merge și Topârceanu, revizuit la modul “Tristeți cu după-amiezi ploioase, când stai la gura sobei și-aștepți să-ți vină ajutorul social”, dar să-l cânte Smiley.
Mă dau la tine, Katy dragă, ești damă bine, eu am pantofi. Nu mai sunt desculțul lui Zaharia Stancu și nici nu mi se mai pune botniță că, vorba aia, e democrație și putem îndruga verzi și uscate.
Ecaterino, încă ești vie? Dricu-i la poartă, caii-s mascați…