V. S.

Ca și în cazul iluminatului public, la Ploiești sunt probleme și cu întreținerea sistemului de semaforizare și al camerelor video din anumite intersecții ale orașului. Blocajul a apărut de mai bine de un an, iar acum, reprezentanții municipalității încearcă să reia procedura de licitație pentru acoperirea serviciilor de întreținere, revizie și reparații a semafoarelor, cel puțin pentru o perioadă de doi ani, prin semnarea a două contracte subsecvente. Valoarea estimată a acordului-cadru este de două milioane de lei, bani care ar trebui să fie folosiți atât pentru întreținerea periodică a sistemului de management al traficului – care implică atât semafoarele, cât și camerele de supraveghere a traficului – cât și intervenții urgente în cazul apariției unor defecțiuni.
Sistemul de semaforizare nu va fi considerat funcțional dacă va fi oprit cel puțin 72 de ore cumulat lunar, iar beneficiarul serviciilor – Primăria Ploiești – nu ar trebui să achite contravaloarea întreținerii pe perioada în care semafoarele nu au funcționat corespunzător.
Lucrările de reparații vor viza remedierea deranjamentelor și repunerea în funcțiune a sistemului de semaforizare, acestea urmând să fie executate numai pe bază de comandă de la autoritatea locală. Executantul serviciilor va fi obligat să asigure permanent echipe de intervenție sau de reparații șapte zile din șapte, în intervalul orar 6.00-23.00.
Sistemul de semaforizare din Ploiești este poziționat în 32 de intersecții, fiind format din semafoarele propriu-zise, cablurile de alimentare și conexiuni, dar și din camere video de supraveghere a traficului.