CE și-a îmbunătățit estimările privind avansul economiei românești

Comisia Europeană (CE) a revizuit în urcare, la 4,4%, estimările referitoare la creșterea
economiei românești în acest an, avansul urmând să încetinească la 3,7% în 2018, conform previziunilor economice de iarnă publicate ieri de executivul comunitar.
Estimările au fost revizuite în urcare față de previziunile din toamnă, când Executivul comunitar estima că economia românească va înregistra un avans de 3,9% în 2017 și unul de 3,6% în 2018.

Descoperirile de noi zăcăminte de petrol şi gaze s-au prăbuşit la minimul ultimilor 60 de ani

Descoperirile de noi zăcăminte de petrol şi gaze au căzut până la minimul ultimilor 60 de ani, în condiţiile în care companiile pun frână activităţilor de explorare, iar mari zone petrolifere sunt tot mai greu de găsit, scrie Financial Times, citat de Hotnews.ro.
Anul trecut au fost făcute doar 174 de descoperiri de zăcăminte de petrol şi gaze în toată lumea, comparativ cu un ritm de 400-500 anual până în 2013, potrivit grupului de cercetare IHS Markit.
Încetinirea consemnată în rata de succes din sectorul explorării arata ca omenirea se va baza probabil tot mai mult pe resursele “neconvenţionale” cum se întâmplă în Statele Unite cu petrolul şi gazele de şist, pentru a acoperi cererea energetică din următoarele decenii.