Marian Dima, Cristian Sbârnea

La finele acestei săptămâni, la Bușteni, în Sala Sporturilor din cartierul Silva, va debuta o nouă ediție a competiției de fotbal în sală ”Cupa Orașului Bușteni”, întrecere devenită tradiţională pentru oraşul de pe Valea Prahovei.
Față de edițiile precedente unde protagonistele întrecerii erau echipe din cartierele vestitei stațiuni montane, anul acesta, formatul competiţiei este unul nou, pentru că vor participa formații din orașele prahovene Câmpina, Breaza, Comarnic, Azuga, Sinaia, Bușteni (acestea două din urmă au înscris câte două echipe). Va fi astfel o Cupă a Văii Prahovei, unde ambiţiile vor fi mult mai mari, iar calitatea spectacolului fotbalistic va fi şi ea un factor important, fiecare oraş participând cu selecţionate de old-boys, din care nu lipsesc foşti fotbalişti.
Și de această dată, un rol însemnat în desfășurarea acestui regal fotbalistic îl are proaspătul senator Emanoil Savin (aşteptat să intre în teren), un împătimit al fotbalului, acesta fiind sprijinit de Primăria și Consiliul local Bușteni, la premierea echipelor contribuind și importanți sponsori.

CUPA B 26
Cele opt echipe participante au fost repartizate în două grupe a câte patru, sistemul de joc fiind ”fiecare cu fiecare” în grupă, ocupantele primelor două poziții în clasament confruntându-se pentru cucerirea marelui trofeu astfel:
– finala pentru locurile 3-4: locul 2 din grupa A cu locul 2 din grupa B,
– finala pentru locurile 1-2: locul 1 din grupa A cu locul 1 din grupa B .
Trebuie subliniat că finalele se vor disputa duminică 19 februarie, competiția fiind inclusă în tradiționala manifestare cultural-artistică-sportivă ”Zilele orașului Bușteni” din 16-19 februarie, iar echipele vor fi alcătuite, obligatoriu, din jucători cu vârsta peste 40 ani.
Vor fi acordate cupe, medalii, diplome și echipament sportiv dar și importante sume în bani: locul 1 – 4000 lei, locul 2 – 3500 lei, locul 3 – 3000 lei și locul 4 – 2500 lei.

Componenţa grupelor
Grupa 1: Buşteni 1, Sinaia 2,
Comarnic, Breaza
Grupa 2: Buşteni 2, Sinaia 1,
Câmpina, Azuga