Petre Apostol

Pe pârtia de la Sigulda, din Letonia, au avut loc, la finalul săptămânii, Campionatele Mondiale de Sanie la juniori, care au ajuns la ediţia cu numărul 32.
Printre ţările prezente s-a regăsit şi România, în lotul naţional tricolor fiind convocaţi şi trei sportivi de la CSO Sinaia, antrenaţi de Alexandru Comşa, Corina Drăgan şi Liviu Turea (directorul clubului prahovean), anume Carmen Manolescu, la simplu feminin, şi Marian Gîtlan şi Flavius Crăciun, la dublu.
Sanie2
Sportivii prahoveni deja au ajuns cunoscuţi printre numele mari ale acestui sport la nivel de juniori, însă pârtia din Sigulda nu a fost cu noroc pentru reprezentanţii clubului din Sinaia.
La feminin, Carmen Manolescu avea şanse la o clasare între primele 20, cu un start în care a înregistrat al 16-lea timp, dar nu a reuşit să încheie manşa preliminară, din care primele 25 de sportive avansau în manşa finală. Câştigătoarea campionatului a fost Jessica Tiebel, din Germania.
De asemenea, nici echipajul de dublu, Gîtlan/Crăciun, nu a avut una dintre evoluţiile cu care ne-au obişnuit, cei doi fiind chiar şi medaliaţi la etape din Cupa Mondială la grupa lor de vârstă. Cei doi juniori prahoveni au încheiat pe locul 17, după o eroare realizată în ultima jumătate din manşa finală, pierzând aproape nouă secunde, după ce, în urma primei manşe, ocupau locul 11, fiind la şapte sutimi de secundă de podiumul provizoriu.
Astfel, cei doi reprezentanţi ai clubului din Sinaia au încheiat cu timpul total de 1:31.326 minute, în vreme ce titlul mondial a revenit germanilor Orlamunder şi Gubitz, cu 1:19.869 minute, podiumul fiind completat de două echipaje din Rusia – Kashkin/Korshunov (1:20.109 min.), respectiv Voloskov/Dementjev (1:20.762 min.).
Carmen Manolescu, Marian Gîtlan şi Flavius Crăciun au fost, însă, prezenţi şi în echipa de ştafetă a României. Alături de Eduard Crăciun, de la CSTA Bucureşti, la proba de simplu masculin, aceştia au adus reprezentativa tricoloră pe locul al şaptelea, cu timpul de 2:08.505 minute, având o întârziere de 3.446 secunde faţă de ştafeta campioană, cea a Rusiei, care a fost urmată, pe podium, de Germania (+0.289 sec.), respectiv Austria (+0.600 sec.).