Fostul tenismen german Boris Becker considera că rusoaica Maria Sharapova şi-a plătit datoriile şi merită a doua şansă, atunci când va reveni în circuit, în luna aprilie, după expirarea suspendării de 15 luni pentru dopaj.
Sharapova (29 ani), câştigătoarea a cinci turnee de Grand Slam, a fost depistată pozitiv la meldonium în ianuarie 2016, cu ocazia Australian Open, fiind suspendată pentru doi ani de către Federaţia Internaţională de Tenis (ITF). Sancţiunea a fost ulterior redusă la 15 luni, în urma apelului înaintat de jucătoarea rusă la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS). Becker, triplu câştigător al turneului de la Wimbledon, considera corectă decizia de a i se permite Sharapovei să revină în sport. „În principiu sunt pentru a doua şansă. Ea şi-a plătit datoriile, a fost suspendată pentru o perioadă destul de lungă. Nu ştiu cum vor reacţiona celelalte jucătoare, depinde de ele. Fiecare are propria şansă. Să sperăm că atmosfera va fi bună. Putem merge mai departe şi să avem un circuit feminin foarte bun”, a mai spus germanul. În ciuda cazului de dopaj al Mariei Sharapova, Becker crede că tenisul este un sport curat, iar sistemul de testare funcţionează aşa cum trebuie.
„Cred că cea mai mare parte a jucătorilor sunt responsabili. Dacă te uiţi la circuitul masculin, nu există niciun jucător din top 100 care să nu fie curat, iar în circuitul feminin cred că Maria este excepţia, celelalte jucătoare de tenis fiind curate. Tenisul este un sport olimpic, aşa că testele sunt foarte severe, iar sancţiunile sunt puternice. Cred că sistemul funcţionează”, a conchis Boris Becker. Fostul tenismen german l-a antrenat timp de trei ani pe jucătorul sârb Novak Djokovic, colaborarea dintre cei doi încetând în luna decembrie a lui 2016.