Petre Apostol

Reprezentanţii secţiei de atletism a Clubului Sportiv Şcolar Ploieşti continuă să scrie istorie la nivel internaţional, după performanţele obţinute la Istanbul (Turcia), duminică, 12 februarie, cu ocazia participării la Campionatul Balcanic în sală pentru juniori (sportivi născuţi în 1998 şi 1999), ajuns la ediţia cu numărul 47.
În delegaţia României prezentă la competiţia respectivă s-au regăsit trei sportivi ploieşteni, doi fiind pregătiţi de profesoara Maria Andrei (cooptată şi în stafful tehnic tricolor) – Mihai Pîslaru şi David Năstase (cu dublă legitimare la CSM Bucureşti) – şi unul fiind antrenat de profesorul Robert Munteanu – Bogdan Oprina (cu dublă legitimare la CSM Ploieşti).
Dintre concurenţii ploieşteni, cele mai bune performanţe au fost obţinute de cei doi elevi ai profesoarei Maria Andrei, care au urcat pe podiumul de premiere. După ce, anul trecut, cucerea medalia de argint atât la Campionatul Balcanic, cât şi la Campionatul European la cadeţi, Mihai Pîslaru a bifat o performanţă similară şi la juniori, categorie de vârstă la care a avansat din acest sezon.
Atletul ploieştean născut în 1999 a devenit vicecampion balcanic la proba de
400 m, trecând linia de sosire cu timpul de 48.73 secunde.
Mihai Pîslaru a mai contribuit pentru o medalie obţinută de România la competiţia balcanică, alături de colegul său de la CSŞ Ploieşti – CSM Bucureşti, David Năstase. Cei doi atleţi ploieşteni au făcut echipă la proba de ştafetă 4×400 m, alături de Alexandru Vlad (CS Olimpia Bucureşti) şi Nicolae Vandor (CSŞ Mediaş).
Reprezentativa României a obţinut medaliile de bronz, cu timpul de 3:19.40 minute, iar prin performanţa înregistrată a doborât două recorduri naţionale la proba de 4×400 m. Sportivii tricolori au corectat cu nouă secunde recordul naţional de la juniori 1 (3:28.20 min.), stabilit chiar de CSŞ Ploieşti, în 14 februarie, anul trecut, echipă în care au fost prezenţi şi cei doi atleţi Pîslaru şi Năstase. Dar, au stabilit şi un nou timp de referinţă la categoria tineret, fiind mai bun cu şase secunde decât fostul record (3:25.31 min.) care data din 11 martie 2001, stabilit de CS Olimpia Bucureşti.
În privinţa atletului pregătit de profesorul Robert Munteanu, Bogdan Oprina a fost aproape de medalii la proba de 60 m, la prima sa prezenţă în lotul naţional. Născut în 1998, sportivul ploieştean a ocupat locul al patrulea la respectiva probă, cu timpul de 7.04 secunde, reuşind să-şi îmbunătăţească recordul personal cu 11 sutimi de secundă.