Petre Apostol

La Complexul Sportiv Naţional „Lia Manoliu” din Bucureşti a avut loc, sâmbătă şi duminică, o nouă ediţie a Campionatului României de Atletism în sală pentru juniori 1, sportivi născuţi între 1998 şi 1999. După ce s-au remarcat la competiţia de seniori şi tineret cu o săptămână în urmă, tot în Capitală, atleţii Clubului Sportiv Şcolar Ploieşti au confirmat şi la categoria lor de vârstă.

Atleţii ploieşteni2

Elevii profesorilor Maria Andrei şi Florin Andrei, care au legitimare şi cu CSM Bucureşti, au cucerit la competiţia din Bucureşti două medalii de aur şi una de argint. La individual, Mihai Pîslaru – vicecampion balcanic şi vicecampion european – şi-a adăugat o nouă performanţă în palmaresul deja bogat, devenind campion naţional la proba de 400 m, cu timpul de 48.59 secunde.
Atletul ploieştean, aflat la primul an la juniori 1, nu a avut concurenţă, practic, pentru locul întâi, câştigând cu o diferenţă de 77 de sutimi de secundă faţă de următorul clasat, Alexandru Vlad, de la Olimpia Bucureşti. De remarcat că, la această probă, un alt sportiv de la CSŞ Ploieşti a fost aproape de podium, David Năstase ocupând locul al patrulea, cu timpul de 49.55 secunde, la doar o zecime de ultima treaptă a podiumului, pe care s-a situat Denis Dobrică, de la CSM Piteşti.

Atleţii ploieşteni3

Mihai Pîslaru şi-a mai trecut în palmares o medalie de aur, contribuind la titlul naţional câştigat de elevii profesorilor Maria Andrei şi Florin Andrei la proba de ştafetă 4×400 m, în cadrul echipei concurând şi Alexandru Săceanu, Andrei Năstăsache, David Năstase. Cei patru atleţi ploieşteni, care au reprezentat în acestă probă CSM Bucureşti (la probele de ştafetă nu sunt acceptate duble legitimări), au stabilit cel mai bun timp, trecând linia de sosire în 3:05.87 minute, cu aproape o secundă înaintea ştafetei de pe a doua poziţie – CSM Piteşti (3:06.81 minute).
De remarcat, totodată, performanţa atleţilor ploieşteni, în condiţiile în care Săceanu este încă junior 2 (fiind născut în 2000), iar ceilalţi trei sportivi sunt în primul an la juniori 1.
Pentru gruparea ploieşteană au mai punctat sportivele din cadrul echipei de ştafetă 4×400 m, Raluca Baicu, Nicoleta Neagu, Andrei Rebecca, Andreea Neagu, care au adus pentru CSŞ Ploieşti medaliile de argint. Acestea au încheiat proba cu timpul de 3:42.02 minute, fiind devansate doar de LPS Cluj Napoca, sosită în 3:37.62 minute, podiumul fiind completat de LPS Braşov (3:43.53 minute).
Performanţa realizată de echipa ploieşteană trebuie remarcată în mod special, având în vedere că doar Andreea Neagu este junioară 1, în primul an, în vreme ce restul sportivelor sunt chiar junioare 3, fiind născute în 2002 (Raluca Baicu), respectiv 2003 (Rebecca Andrei, Nicoleta Neagu).
De menţionat şi faptul că Andreea Neagu a mai fost aproape de o medalie, la proba de 800 m, atleta ploieşteană sosind pe locul al patrulea, cu timpul de 2:16.70 minute.
De asemenea, un rezultat notabil a obținut și Bogdan Oprina, elevul pregătit de profesorul Robert Munteanu ocupând locul 4 în finala probei de 60 m, cu timpul de 7.06 secunde, încheind la trei sutimi de secundă de ultima treaptă a podiumului, pe care s-a situat Mirel Stoica, de la CSM Bucureşti. Campion în cadrul probei a devenit Nicolae Daroczi (CSM Piteşti, SCM Piteşti – 6.89 sec.), iar medalia de argint a revenit lui Robert Breahnă (CS Olimpia Bucureşti – 6.92 sec.).