• Frunzele de dafin dau un gust aparte mâncărurilor, dar pot fi utilizate şi ca medicament natural pentru mai multe boli. Acestea fac bine celor care suferă de diabet, reumatism sau boli digestive. Ceaiul din frunze de dafin ameliorează problemele digestive, cum sunt arsurile la stomac sau flatulenţa. În cazul indigestiei sau al balonării, puteţi lua 5 foi de dafin, peste care adăugaţi un pic de ghimbir şi le fierbeţi în 200 ml de apă până rămâne doar un sfert din cantitate. Adăugaţi puţină miere şi consumaţi de două ori pe zi, notează Click.
  • Când vine vorba despre legume, toată lumea ştie că legumele proaspete sau fierte sunt cele mai sănătoase, iar cele prăjite sunt nocive, deşi au gust mult mai bun. Se pare că tot ce ştiam despre legumele prăjite era greşit. Se pare că legumele prăjite sunt mai sănătoase decât legumele fierte, potrivit unui studiu făcut la Universitatea din Granada – Spania, după cum informează Unica.
  • Hipertensiunea arterială este o boală cronică „tăcută”, care se caracterizează prin valori crescute ale presiunii arteriale, adică inima pompează sânge într-un ritm mai accelerat faţă de cel normal. Aproape 3 din 10 persoane suferă de această afecţiune, în special cele în etate, cu vârste de peste 50 de ani, însă nici cele mai tinere nu ar trebui să îşi neglijeze sănătatea, notează Divahair.
  • Rooibos, cunoscut la noi sub denumirea de ceai roşu african, este un extras natural, fără cofeină, bogat în antioxidanţi, cu numeroase virtuţi medicinale. Licoarea cu gust dulce-acrişor are efecte antibacteriene, antiinflamatoare, anticancerigene şi antispasmodice. Ceaiul rooibos (tufiş roşu) se obţine din frunzele verzi şi lucioase ale arbustului Aspalathus linearis.
    După procesare, frunzele îşi schimbă culoarea în roşu. În Africa de Sud, locul de origine, băştinaşii consumă ceaiul roşu de mii de ani, datorită proprietăţilor sale medicinale, scrie Click pentru femei.