Fostul component al Petrolului şi Chimiei Brazi, jucător format la Centrul de Copii şi Juniori petrolist – Valentin Lazăr – va bifa prima sa experienţă peste hotare, tocmai în Qatar!
Lazăr – fotbalist pe care fotbalul prahovean l-a „refuzat” în mai multe rânduri – va fi împrumutat de Dinamo, la Al Sailiya, în prima ligă din Qatar, mutare care va aduce 200.000 de euro bucureştenilor, care au şansa să mai ia jumătate de milion pentru „Lăzărică”, dacă acesta va confirma în Golf.
Conform regulamentelor de transfer internaţionale, valabile şi la noi, 5 % din suma de transfer a jucătorului se împarte cluburilor care l-au format între 12 şi 23 de ani, sub forma unei Compensaţii de Solidaritate, o parte dintre cei 10.000 de euro care vor fi achitaţi acum de arabi fiind „destinată” şi echipelor prahovene mai sus amintite, care, fiind „falimentate”, nu vor primi nimic însă, suma respectivă urmând să intre în contul FRF!
Pentru Lazăr, jucător de 27 de ani, miza mutării este pur financiară, câştigul din Qatar fiind cu mult peste cei aproximativ 5000 de euro pe care-i încasa la Dinamo.
De amintit că Dinamo a renunţat în această iarnă şi la celălalt jucător ex-petrolisto-chimist din lot, fostul internaţional de juniori Ionuţ Şerban, care nu mai face parte din planurile lui Ioan Andone, fiind „blocat” la Dinamo 2 din cauza unei clauze din contractul său de transfer de la Sportul Studenţesc.