Bogdan Chitic

Fostul atacant al Petrolului, Toto Tamuz (28 ani), s-a întors la echipa la care s-a consacrat pe plan european. Vârful cu origini nigeriene a semnat cu Hapoel Tel-Aviv, ultima clasată în Israel, pentru care a mai evoluat preţ de trei sezoane, între 2010 şi 2013.
La mai bine de trei luni de la ultimul meci oficial jucat în tricoul chinezilor de la Hunan Billows (liga a II-a) şi la aproape un an de la despărţirea de găzari, Toto Tamuz a revenit în Israel, parafând un contract pe un sezon şi jumătate cu „prima sa dragoste”, Hapoel Tel-Aviv. De 14 ori campioni ai Israelului, „demonii roşii” traversează una dintre cele mai slabe perioade din istoria de peste 90 de ani a clubului, deţinând „lanterna roşie”, cu doar 7 puncte după 18 etape.
Revenirea lui Tamuz la Hapoel ar putea produce revirimentul mult aşteptat de fosta adversară a Rapidului în grupele Europa League, vârful de culoare al israelienilor reuşind chiar să marcheze un gol împotriva giuleştenilor, pe Arena Naţională, în noiembrie 2011. La precedenta experienţă în tricoul „alb-roşu”, Tamuz înscria de 44 de ori în 88 de apariţii şi, acum, speră să repete evoluţiile bune din trecut pentru a o scăpa pe Hapoel de la retrogradare.
„Este cea mai uşoară decizie pe care am luat-o până în prezent. Toată lumea ştie cât de mult înseamnă pentru mine acest club şi fanii săi. Revin la Hapoel pentru a duce echipa acolo unde-i este locul de drept şi este timpul să întorc dragostea şi aprecierea celor care au avut încredere în mine”, a declarat Tamuz pentru pagina oficială de facebook a clubului.