Alex Costache lasă Măneciu pentru Băicoi

Marian Dima

După mai bine de 5 ani petrecuţi la Avântul Măneciu, fundaşul central Alexandru Costache a primit acceptul de a se transfera la o altă echipă din Liga A – Petrolul Băicoi! Acesta a fost „înţeles” de către cei de la Măneciu, dorinţa jucătorului fiind aceea de a juca alături de fratele său, Valentin, portarul echipei pregătite de Bobi Codreanu. Echipa din Băicoi, revelaţie a primului eşalon judeţean în tur, a mai reuşit un transfer „cu potenţial” în această pauză de iarnă, aducându-l şi pe Răzvan Zăinescu (CS Păuleşti).

Nu vor la „judeţ”

Cel puţin doi dintre jucătorii ofertaţi de Petrolul 52 în această iarnă – fundaşul central Roberto Alecsandru (jucător disponibilizat de Juventus Bucureşti) şi atacantul Constantin Stoica (liber de contract după desfiinţarea divizionarei secunde din Rm. Vâlcea) – sunt pe cale de a semna angajamente cu alte grupări, alegând varianta continuării carierei la nivelul eşaloanelor superioare.
Astfel, Roberto Alecsandru a ajuns la CS Baloteşti, în Liga a II-a, iar Costin Stoica se află la SCM Piteşti, echipă care conduce detaşat seria a III-a din cel de-al treilea eşalon valoric, fiind ca şi promovată în divizia B.

 

Oţelul Larissa – transfer de la Urlaţi
Chercheata

Unul dintre tinerii jucători de perspectivă ai celor de la Unire Urlaţi, Valentin Chercheaţă, a fost cedat de către echipa din Liga A Prahova clubului Oţelul Larissa. Născut în 1999, acesta va merge în Liga B, preşedintele echipei care a transferat jucătorul, Adrian Teodorescu fiind convins că „aventura” sportivului la echipa mea nu va dura foarte mult, pentru că „valoarea jucătorului este de nivel superior”.