F.T.

Ieri, magistrații de la Tribunalul Prahova au emis mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele bucureșteanului George Ploscaru, care a reușit “performanța” de a fura, dintr-un magazin de bijuterii din Paris, două diamante și două inele cu diamante foarte prețioase – toate valorând 5.200.000 de euro. Proprietarii magazinului și-au dat seama că au fost păcăliți după ce individul s-a făcut nevăzut, și au alertat polițiștii francezi. Iar declarațiile păgubiților conduceau la ideea că hoțul este din România! Și așa a și fost…
Furtul a fost comis în data de 30 decembrie 2016, iar în afară de individul cu pricina, ar mai fi fost implicate alte șapte persoane, una dintre ele fiind plasate sub control judiciar iar celelate șase sunt, deocamdată, cercetate pentru săvârșirea infracțiunii de tăinuire.
Suspecții au fost prinși de către procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Ploiești, care, împreună cu ofițeri de la Brigada de Combatere a Criminalității Organizate (BCCO) au efectuat, în perioada 11 – 13 ianuarie, mai multe percheziții pentru prinderea hoțului de diamante. “Principalul suspect – un bărbat, de 44 de ani, din Ploieşti – s-ar fi prezentat la magazinul de bijuterii (din Paris – n.n.) ca fiind <<specialist în bijuterii>>, gemolog, folosind un nume fals. Acesta ar fi reușit să substituie bijuteriile față de care își manifestase interesul de a le cumpăra, înlocuindu-le cu niște copii ale acestora. Cel în cauză ar fi acționat împreună cu alți doi cetățeni sârbi, bijuteriile fiind apoi împărțite de toți cei în cauză. Pentru comercializarea inelului cu diamant și pietre prețioase cetățeanul român ar fi intrat în contact cu doi cetățeni belgieni și unul israelian, însă fără ca tranzacția să se realizeze”, au precizat anchetatorii de la BCCO Ploiești.
Uite-așa ni se duce buhul de mari șmecheri !