Bogdan Chitic

La finalul săptămânii trecute, echipele masculine de baschet juniori din Ploieşti au debutat în partea a doua campionatului, în fazele semifinale (grupa valorică A) şi de recalificare (grupa valorică B) din cadrul Campionatelor Naţionale „U14” şi „U16”. Dacă juniorii mai mici, de la CS Sevlar şi CSŞ Ploieşti, au urmat un „regim” de trei partide în două zile, în turneele desfăşurate la Sf. Gheorghe şi la Craiova, baschetbaliştii „sub 16 ani” de la CSU Ploieşti, ABC T-Pack şi CSŞ Ploieşti au evoluat în cadrul etapei a II-a, asta după ce meciurile pe care ar fi trebuit să le joace, în deplasare, în runda de debut a „semifinalelor” au fost amânate din cauza condiţiilor meteo.

CS Sevlar, victima neşansei

prestatii curajoase21 bFormaţia „U14” a Clubului Sportiv Sevlar Ploieşti, antrenată de Cosmin Blăgoi, a avut un prim turneu semifinal dificil, la Sf. Gheorghe, în sala de sport a Liceului „Mikes Kelemen”, unde a întâlnit două dintre favoritele la podiumul campionatului, pe ACS Dan Dacian Bucureşti şi U-BT Cluj Napoca. În aceste condiţii, în ciuda unor evoluţii curajoase, în care au încercat să se ridice la nivelul adversarilor, ploieştenii au cedat clar, 56-98, cu ACS Dan Dacian, şi 57-91, cu formaţia ardeleană. În jocul considerat cel mai la îndemână din cadrul turneului, după ce au condus ostilităţile mai bine de 30 de minute, ploieştenii s-au văzut învinşi la un singur punct, 59-60, de către BC Slam Bucureşti.
„Consider că am făcut trei partide bune, chiar şi împotriva celor două mari favorite la titlu, şi doar neşansa şi unele decizii greşite la finalizare, în ultimul meci, ne-au privat de o victorie ce părea în grafic, cu BC Slam Bucureşti. Chiar dacă plecăm cu trei înfrângeri, avem şanse mari la locul 3 în grupă, direct calificat la turneul final, pentru că jocurile următoare le vom disputa în compania unor echipe nu atât de bine cotate. Desigur, dacă şi cei de la BC Slam se vor impune pe linie şi vor pierde doar cu Dan Dacian şi U-BT, atunci, pentru a prinde podiumul, avem nevoie de o victorie la cel puţin o posesie, în jocul revanşă, cu formaţia din Capitală”, ne-a declarat Sebastian Nicolov, preşedintele CS Sevlar.

Băieţii lui Ionuţ Ivan, o victorie la Craiova

Cealaltă echipă ploieşteană prezentă pe tabloul „U14”, cea a Clubului Sportiv Şcolar, pregătită de Ionuţ Ivan, a bifat o victorie şi două înfrângeri, la Craiova, în Sala „Ion Constantinescu”, în cadrul primei întreceri din faza de recalificare semifinală. Ploieştenii au cedat greu în meciul de debut, 57-60, cu CSŞ Mediaş, după care s-au impus clar cu Panathinaikos PBA Bucureşti, 66-54, însă, duminică nu au putut ţine pasul cu gazdele de la BC Lions Craiova, pierzând cu 37-53.

Juniorii „U16”, înfrângeri pe linie

Trecând la categoria superioară de vârstă, cea „sub 16 ani”, notăm trei înfrângeri din tot atâtea partide pentru CSU Ploieşti, ABC T-Pack şi CSŞ Ploieşti, în primele jocuri din acest an. Formaţia Clubului Sportiv Universitar, pregătită de Ivan Gemaljevic, nu a avut replică la Bucureşti, în faţa mai experimentatei BC Slam, scor 38-96, însă celelalte două reprezentante ale noastre s-au „ţinut bine” în jocurile de la finalul săptămânii. CSŞ Ploieşti, antrenată de Marian Hartman, a pierdut pe terenul celor de la ACS Baller-Otopeni, 36-50, iar ABC T-Pack, formaţie aflată sub îndrumarea lui Vasile Tace, a cedat, pe teren propriu, 46-54, cu CSŞ Sibiu.