Marian Dima

Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal a luat în discuţie aprobarea unei noi liste a referenţilor zonali, antrenori care să se ocupe de selecția copiilor și juniorilor în vederea formării echipelor naționale de juniori!
La propunerea buzoianului Cătălin Cighir (cel care are o strânsă relaţie cu cei de la Petrosport Ploieşti – club prahovean cu activitate exclusivă de juniori, înscris în Liga Elitelor, Under 17, numărul referenților zonali angajaţi şi plătiţi de către Federaţia Română de Fotbal, va fi de maximum 45 antrenori, în funcție de necesitățile fiecărui județ, aceştia urmând să răspundă, în primul rând, de selecția copiilor și juniorilor în vederea formării echipelor naționale de juniori. Posturile reprezintă în primul rând o“miză” a imaginii antrenorului respectiv, în timp ce, din punct de vedere financiar, salariul unui astfel de referent “rivalizează” cu cel al unui antrenor la nivelul Ligii a III-a, undeva la peste 2000 de lei lunar.
Judeţul nostru nu a avut, din păcate, în ultimii ani, un astfel de referent prahovean, care să aibă avantajul de a cunoaşte fondul de jucători, chiar dacă la nivel de juniori, numai în Ploieşti, funcţionau două centre ale unor cluburi de Liga I – Petrolul şi Astra, târgovişteanul Marin Olteanu (antrenor al Petrolului prin anul 95, câteva etape) fiind desemnat să se ocupe şi de juniorii noştri. Apoi, Victor Roşca (cel care cunoştea mai bine “fondul”de juniori, lucrând la Petrolul, Câmpina sau Blejoi) a primit şi el atribuţii în judeţul nostru, dar nici despre acesta nu se poate spune că “acoperea” activitatea echipelor suficient.
Ţinând cont că această listă a “referenţilor” va fi din nou analizată şi aprobată, se speră în acceptarea unui tehnician localnic în această postură, fostul internaţional Pompiliu Stoica (foto) solicitând această calitate. Stoica – cel care antrenează acum o grupă de copii, în “regie proprie” – este interesat de a deveni antrenor zonal, fostul fotbalist al cluburilor Astra, Steaua, Petrolul sau FC Moscova, cu 8 selecţii în Naţională, având drept posibil concurent un alt antrenor prahovean, Iulian Cojocaru – tehnicianul grupei de “Elită” a Petrosport, o decizie cu privire la “aleşii” FRF-ului urmând să fie anunţată foarte curând. Oricum, sunt şanse mari să avem un prahovean în acest “joc”!