Intrată într-un parteneriat cu Federaţia Română de Fotbal, Cupa Tymbark Junior a stabilit un nou record privind numărul de elevi înscriși într-o competiție de fotbal pentru copii, peste 118.000 de copii din întreaga țară, cu vârsta cuprinsă între 6 și 12 ani, întrecându-se pentru câștigarea marelui trofeu. La jumătatea acestei luni s-a dat startul fazei pe localitate, din judeţul nostru, conform datelor centralizate de către FRF, fiind înscrişi circa 2700 de elevi, competiţia desfăşurându-se inclusiv pentru fete. Partenerii competiţiei sunt Federația Română de Fotbal împreună cu Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice, faza judeţeană fiind programată în luna martie, apoi faza zonală și finalele Cupei Tymbark Junior (care anul trecut au fost găzduite chiar de arena “Ilie Oană”, la Ploieşti).
Recordul la numărul de echipe înscrise este deținut de București cu 1.563 de echipe, însumând un total de 15.768 de elevi. Capitala este urmată de județul Dâmbovița, cu 1.200 de echipe însumând 12.508 de elevi și de județul Vrancea cu 882 de echipe însumând 8.864 de elevi jucători!
Cupa Tymbark Junior are două componente, una pentru echipele de băieți și una pentru echipele de fete, și este structurată pe grupe de vârstă, după cum urmează: grupa de vârstă U8 – în care se pot înscrie elevii din clasa pregătitoare, clasa I și a II-a, grupa de vârstă U10 – în care se pot înscrie elevii din clasele a III-a și a IV-a și grupa de vârstă U12 – în care se pot înscrie elevii din clasele a V-a și a VI-a. În cadrul etapei zonale (băieți și fete), meciurile se vor disputa în 8 zone geografice ale României. Meciurile vor fi programate astfel încât să nu fie perturbat programul de studiu al elevilor.
Campionatul de fotbal Cupa Tymbark are o experienţă de 17 ani, fiind organizat în Polonia de către Federația Poloneză de Fotbal şi este, practic, cel mai mare campionat de fotbal pentru copii din Europa, însumând, în cei 17 ani de când se desfășoară, peste 1,5 milioane de copii participanţi din toată țara, cu vârste cuprinse între 6 şi 12 ani. La cea mai recentă ediţie a turneului, finalizată în luna mai 2016, au participat peste 320.000 de elevi din clasele primare (fete şi băieţi) din toată Polonia.