Petre Apostol

Liga Naţională de handbal feminin se micşorează pe zi ce trece. După ce CSM Ploieşti, echipă care a participat şi în cupele europene, în acest sezon, a spus adio de la handbalul de performanţă, din cauza unui management defectuos, clubul Cetate Devatrans a spus „pas” primei ligi naţionale. În mod ironic, echipa din Deva fusese invitată de federaţie, ca urmare a retragerii formaţiei HM Buzău, care promovase în primul eşalon, dar nu a avut surse financiare pentru a participa.
Revenind la Cetate Devatrans, trupa condusă de Marian Muntean a fost un nume vehiculat ca următoarea „staţie” pentru câteva dintre stranierele echipei CSM Ploieşti, după plecarea acestora din Prahova, chiar şi antrenorul Neven Hrupec fiind în calcule pentru a ajunge în Hunedoara. Dar, transferurile nu s-au mai realizat, probabil şi după experienţa acestora deloc fericită trăită la Ploieşti.
Totuşi, spre deosebire de oficialii clubului ploieştean, care au aşteptat să se adune neprezentările pentru ca echipa să fie exclusă din campionat, cel puţin gruparea hunedoreană a anunţat la federaţie că se retrage. Aşa că Liga Naţională rămâne în doar 12 echipe, niciuna urmând să retrogradeze direct, însă ultimele două vor participa la turneul de baraj.
Această situaţie ar trebui să le dea multe de gândit organizatorilor competiţiei, o întrecere care, până la urmă, o are în frunte pe campioana Europei.