Petre Apostol

În judeţul Prahova s-au format şi încă apar mulţi sportivi de valoare. Din păcate, în prezent, există o mare criză în privinţa sportului de performanţă. Chiar dacă la nivel de copii şi juniori performanţe încă sunt, marea problemă a sportului prahovean o reprezintă momentul în care acei juniori trec la grupe de vârstă mai mari, atunci când performanţele contează cel mai mult, atunci când potenţialul este confirmat.
Iar foarte mulţi tineri talentaţi aleg să reprezinte cluburi din alte judeţe exact atunci când ajung la maturitatea sportivă. Şi motivul principal este lipsa unor organizaţii corespunzătoare, care să sprijine activitatea acestora la momentul respectiv.
De ce s-a ajuns într-o asemenea situaţie într-un judeţ care a oferit multe nume mari ale sportului românesc şi internaţional, nu se ştie sigur, cauzele fiind multiple, plecând de la lipsa sponsorilor până la absenţa unor persoane specializate în dezvoltare şi management.
Iar şansele ca situaţia să se schimbe în bine în viitorul apropiat, din nefericire, nu există, cei mai mulţi dintre sportivii prahoveni de perspectivă fiind nevoiţi, în continuare, să caute alte zone din ţară, dacă vor să ajungă la performanţă, odată cu încheierea junioratului.